Η συμβολική κίνηση της Σύνθια Σάπικα: Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ που έκοψε τα μαλλιά της στον «αέρα» της τηλεόρασης και έγινε viral

Σύνθια Σάπικα: Ποια είναι η παρουσιάστρια που στήριξε δημόσια τον αγώνα των γυναικών στο Ιράν

Ας γνωρίσουμε καλύτερα την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Σύνθια Σαπίκα, που με μια κίνηση της στον αέρα της τηλεόρασης στήριξε έμπρακτα τον αγώνα των γυναικών στο Ιράν.

Τη στήριξή της στον αγώνα των γυναικών στο Ιράν, μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, θέλησε να δείξει η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, Σύνθια Σάπικα.

Κλείνοντας το μεσημεριανό δελτίο, η ίδια αναφέρθηκε στη δολοφονία της 22χρονης κοπέλας στο Ιράν, ο οποίος «γέννησε» ένα κίνημα -κυρίως- γυναικών, στη χώρα της Μέσης Ανατολής, το οποίο διεκδικεί τα δικαιώματά τους.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία», είπε κατά την αποφώνηση η Σύνθια Σάπικα, παίρνοντας ένα ψαλίδι και κόβοντας τα μαλλιά της στον αέρα.

Η Σύνθια Σάπικα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη κι είναι 53 ετών. Το πραγματικό της όνομα είναι Ροδάνθη, ωστόσο της άρεσε πάντα περισσότερο το Σύνθια. Η παρουσιάστρια σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της, λόγω εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά, η Σύνθια Σαπίκα δεν τα παράτησε εκεί τις σπουδές της, αφού μετά επέλεξε να σπουδάσει στη σχολή δημοσιογραφίας και υποκριτικής στην Αθήνα.

Σύνθια Σαπίκα: Λίγα λόγια για την παρουσιάστρια της ΕΡΤ

Το 2010 για κάποιους μήνες, η Σύνθια έμεινε άνεργη, ακόμα και εκείς όμως βρήκε τη δύναμη να ολοκληρώσει το bachelor της και συνέχισε σε master στη γλωσσολογία και την ανάλυση πολιτικών κειμένων στα γερμανικά και τα ελληνικά. Άλλωστε, η ίδια είναι λάτρις των ξένων γλωσσών, μιας και μιλάει πέντε: γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά και λίγα ιταλικά. Η δημοσιογράφος έχει μεγάλη ευαισθησία στις έμφυλες διακρίσεις.

Η πρώτη εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα στην ΕΡΤ1 ήταν ένα καθημερινό μαγκαζίνο που παρουσίαζε εναλλάξ με τον Θοδωρή Δρακάκη. Ωστόσο, έχει κι άλλες συνεργασίες στο ενεργητικό της. Το Mega, οι εφημερίδες Απογευματινή και Μακεδονία, καθώς και τα άρθρα της σε αρκετές ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης είναι μόνο μερικά από τα βήματά της.

Το 2015 πέρασε πρώτη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και για πέντε χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή ΣΥΝ στην ΕΡΤ 3. Λίγες μέρες μετά την επίμαχη συνέντευξη της με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη – κατά την οποία ο τελευταίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την ερώτηση που δέχθηκε περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού – η Σύνθια Σάπικα πληροφορήθηκε το «κόψιμο» της εκπομπής της από το πρόγραμμα της ΕΡΤ3.

«Οι εποχές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η ενημέρωση πολύτιμη. Με την ευχή η ΕΡΤ3 να παραμείνει στην αιχμή της ενημέρωσης, με πλούσια ενημερωτική ζώνη από την πρώτη γραμμή των γεγονότων χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις, όπως πάντα ανεξάρτητα κάναμε όλοι- θα υπηρετήσω το κανάλι μου και όλους εσάς από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 14.00 καθημερινά.

Θα τα λέμε από εκεί λοιπόν, και από τη σελίδα της εκπομπής, όπου θα μπορείτε να μας στέλνετε προτάσεις για θέματα, ενώ θα μετρούμε όλοι μέρες για να ξαναβρεθούμε στο ΣΥΝ» είχε γράψει σε ανάρτησή της στο facebook! Η Σύνθια Σαπίκα το 2019 αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική, καθώς ήταν υποψήφια στις εκλογές ως βουλευτής.

Related posts

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;