Η συνάντηση του ηθοποιού από το «Καφέ της Χαράς» με τον Άγιο Παΐσιο και το θαύμα της Παναγίας

Άγιος Παΐσιος: Η συνάντηση του ηθοποιού με τον Άγιο και το θαύμα της Παναγίας

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη πρόσφατα ο Στέλιος Καλαθάς. Ο γνωστός ηθοποιός, που έπαιζε το σύντροφο της Πηνελόπης στη σειρά του ΑΝΤ1, απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τις συναντήσεις του με τον γέροντα Παϊσιο, τη στιγμή που πρωταγωνιστής της ζει δύσκολες ώρες.

«Έχω συναντήσει τον γέροντα Παΐσιο τρεις φορές. Μια φορά είχα πάει κάποιους τυφλούς φίλους, που τους συνόδευα στο Άγιο Όρος και είχαμε πάει στην καλύβα του και δύο φορές τον είχα συναντήσει μόνος μου. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι αυτή η ηρεμία και η ταπεινότητα στο βλέμμα, η οποία είχε να κάνει με μια φωτεινή ψυχή, αλλά με εντυπωσίασαν και τα λόγια που είπε σε αυτούς τους φίλους μου, οι οποίοι μπορεί να μην είχαν την όρασή τους αλλά είχαν τόσα άλλα πλούτη μέσα τους και σαν να τα ένιωσε ο γέροντας. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζονται», ανέφερε.

Η συνάντηση του ηθοποιού από το «Καφέ της Χαράς» με τον Άγιο Παΐσιο και το θαύμα της Παναγίας

Το ατύχημα και η βοήθεια της Παναγίας και του Αγίου Παϊσίου

Ο Στέλιος Καλαθάς πριν από μερικά χρόνια είχε ένα τροχαίο ατύχημα γυρίζοντας από την Επίδαυρο. Πραγματικά, ο ηθοποιός είχε γλυτώσει από θαύμα.

«Επιστρέφοντας νύχτα στην Αθήνα από την Επίδαυρο κι εκεί στις φιδίσιες στροφές μπλόκαρε το σασμάν και δεν μπορούσα να σταματήσω το αυτοκίνητο. Από το αντίθετο ρεύμα έρχονταν νταλίκες αναβοσβήνοντάς μου τα φώτα, λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το αμάξι. Νόμιζαν πως ήμουν μεθυσμένος. Ο καλός Θεός με γλίτωσε. Ίσως η ευλογία του αγίου Παϊσίου που γνώρισα στο Άγιο Όρος», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του.

Άγιος Παΐσιος: Η τραγωδία δικού του προσώπου με τον κορωνοϊό

Ο Στέλιος Καλαθάς μίλησε και για ιστορία δικού του προσώπου, που χάθηκε με τραγικό τρόπο από τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

«Πραγματικά θλίβομαι παρακολουθώντας κάθε μέρα τα νούμερα. Επίσης θλίβομαι με την εύκολη δημαγωγία κάποιων ανθρώπων, που σε αυτή τη χώρα το παίζουν ειδικοί. Καλό είναι να μιλάνε για το κάθε αντικείμενο αυτοί που το έχουν σπουδάσει και το ξέρουν καλά, να αφήσουμε τις σημειολογίες και τα τερατουργήματα. Να εμβολιαστούμε, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό, ο οποίος είναι θανατηφόρος. Έχω χάσει και μια θεία μου πρόσφατα από τον κορωνοϊό και μάλιστα με πολύ άσχημο και οδυνηρό τρόπο για την ίδια», είπε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν