Η τελευταία σφιχτή αγκαλιά του Αντώνη Συκάρη με την εγγονή του πριν φύγει για το Νεπάλ

Αντώνης Συκάρης: Θλίψη και θρήνος για τον ορειβάτη που έφυγε από την ζωή

Μόλις εχθές έγινε γνωστή η είδηση πως ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νεπάλ, κατα την διάρκεια ορειβασίας από υπερβολική κούραση και έλλειψη οξυγόνου ή αλλιώς (νόσος του μεγάλου υψόμετρου).

«Φτάνει πια… ο Θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω» έγραφε ο ορειβάτης Συγκίνηση προκαλεί η τελευταία ανάρτηση του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη που ποζάρει έχοντας στην αγκαλιά του την ούτε δύο ετών εγγονή του λίγο πριν φύγει για το ταξίδι του στο Νεπάλ.

Σε ένα μακροσκελές post στο Instagram ο ίδιος ο 60χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια αφήνωντας την τελευταία του πνοή κατά την κατάβαση από την κορυφή μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη την Ίριδα. Στις 24 Μαρτίου ο Αντώνης Συκάρης είχε γράψει στο Instagram πως μικρή Ίριδα τον αποκαλεί «Πααα» επειδή δεν μπορεί ακόμη Παππού και πως η αγαπημένη της λέξη είναι το «Νοοοο» δηλαδή το «βουνό». Παράλληλα ο 60χρονος ορειβάτης στην ίδια δημοσίευση τόνιζε πως συνεχώς περνούν από το μυαλό του τα λόγια ενός γνωστού του που συχνά του έλεγε:

Περισσότερα λόγια από τον Αντώνη Συκάρη

«Φτάνει πια… ο Θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω;». Αναλυτικά η ανάρτησή του Αντώνη Συκάρη στο Instagram: «Ημέρα 1η 24 Μαρτίου 2022 Φίλες και φίλοι Χθες όλο το απόγευμα και το βράδυ ήμουν ασφαλώς με την οικογένειά μου. Ο γιος μου δεν ήταν κοντά μου, γιατί λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. Ξέρετε όμως η οικογένεια μου έχει ένα καινούριο μέλος που στους 22 μήνες που είναι στην ζωή κάθε μέρα είναι και μια καινούρια έκπληξη για μένα. Με αποκαλεί Πααα μια που δεν μπορεί ακόμα να πει Παππού, μια ακόμα αγαπημένη της λέξη είναι το ..Νοοοο! δηλαδή βουνό. Έτσι χθες είχε καταλάβει ότι θα φύγω για το βουνό και όλη την ώρα απευθυνόμενη προς εμένα με αποφασιστική φωνή μου έλεγε: «Πααα ..Πααα ..Πααα.., και αφού της απαντούσα ναι Ιριδάκι μου συνέχιζε και πάλι λέγοντας μου: …νοοοο!

Ξέρετε πέρασαν και πάλι τόσες σκέψεις απο το μυαλό μου, αυτό που όλοι διαθέτουμε και που κάποιες φορές λειτουργεί αποθαρρυντικά για τα μεγάλα μας σχέδια, για τους τόσο δύσκολους στόχους της ζωή μας. Πέρασαν τα λόγια κάποιου γνωστού μου που συχνά μου λέει: Φτάνει πια… ο Θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω! Άλλωστε αυτό που θέλεις να κανείς δεν το έχει καταφέρει κανείς… Με την συγκινημένη σκέψη μου σε αυτά και την προσοχή μου στο γλυκό προσωπάκι της μονάκριβης Ίριδας να μου φωνάζει συνέχεια Πασαα …παύση Νοοοο Κοίταξα προς το κάτω και τα μάτια μου έπεσαν σε ένα βιβλίο της που λέγεται:

«Μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις», Αντώνης Συκάρης

«Η Μυρτώ και το βουνό» της Κιμ Χιλγιαρντ Η Μυρτώ είναι μια μύγα που θέλει να ανέβει σε ένα ψηλό βουνό. Η Μυρτώ ήξερε την αλήθεια για τα μεγάλα σχέδια και λέει: «Μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις» να ακούς αυτούς που λένε ότι μπορείς να τα καταφέρεις και όταν έχεις μεγάλα σχέδια πρέπει να ξεκινάς αμέσως να μην σκέφτεσαι τα εμπόδια και τις αναποδιές και τις θυσίες που πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις… (Συνεχίζεται…)

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει