«Πωλούνται 4 παιδιά»: Η απάνθρωπη ιστορία πίσω από την φωτογραφία που στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή

Aμερική: Η τραγική εικόνα από το 1948

Το 1948 η Αμερική βίωνε μια από τις χειρότερες εποχές και προσπαθούσε να αντέξει τις συνέπειες του ψυχρού πολέμου, ο οποίος έφερε φτώχεια και συνθήκες εξαθλίωσης. Σε φωτογραφικό ντοκουμέντο μάλιστα, αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση που επικρατούσε, με μια οικογένεια να χρειάζεται να πουλήσει τα παιδιά της λόγω έξωσης από το σπίτι.

Πριν ακριβώς από 71 χρόνια και πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 1948 δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μια φωτογραφία. Η λεζάντα της φωτογραφίας ανέφερε πως πωλούνται τέσσερα παιδιά της κυρίας Chalifoux σε αυλή του Σικάγο. Αυτό, διότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έξωσης. Αποτέλεσμα ήταν, ο άνεργος οδηγός και η σύζυγός του, να πουλούν τα παιδιά τους.

Το 1948 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, τα αποθέματα μειώθηκαν. Η κοινωνία των ΗΠΑ έκανε αρκετά χρόνια να συνέλθει. Αυτό, δεν αποτελεί δικαιολογία για να πουλήσεις τα παιδιά σου. Όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, εκτός από τα τέσσερα παιδιά που είχαν ηλικία από 2 έως 6 ετών, η Lucille Chalifoux ήταν έγκυος στο 5ο. Και τα πέντε αυτά παιδιά πουλήθηκαν σε διάφορες οικογένειες.

Η οικογένεια στην Αμερική που αναγκάστηκε να πουλήσει τα παιδιά της για δυο δολάρια

Η RaeAnn και ο αδερφός της Milton, αγοράστηκαν για 2 δολάρια ο καθένας και κατέληξαν σε μια φάρμα. Η νέα τους οικογένεια ήθελε απλά χέρια για εργασία. Η κακοποίηση ήταν καθημερινή και πολλές φορές τα βράδια, τα δυο αδέρφια κατέληγαν αλυσοδεμένα στους στάβλους.

Όταν έγινε 17 ετών, η RaeAnn έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού. κατέληξε σε ένα άσυλο για ανύπαντρες μητέρες. Μάλιστα, έμεινε έγκυος από τον βιαστή της. Το παιδί της δόθηκε για υιοθεσία. Εκείνη αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει ποτέ στο σπίτι των θετών γονιών της. Αργότερα απέκτησε έναν γιο.

Ο αδερφός της ο Milton, όσο μεγάλωνε αντιδρούσε όλο και πιο βίαια στην κακοποίηση που δεχόταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει για αρκετά χρόνια σε ψυχιατρείο, για να γλιτώσει την φυλακή. Ο μικρότερος αδερφός τους David, μεγάλωσε με μια αυστηρή και θρήσκα οικογένεια που τον περιόριζε αρκετά.

Τα παιδιά που πουλήθηκαν στην Αμερική και η τραγική ιστορία τους

Τα νεανικά του χρόνια ήταν γεμάτα αντίδραση. Ζούσε κοντά στην RaeAnn και στον Milton και πολλές φορές τους επισκεπτόταν τα βράδια για να τους λύσει από τις αλυσίδες. Στα 16 του έφυγε από το σπίτι και βρήκε καταφύγιο στον στρατό, ο οποίος τον βοήθησε να ξεφύγει από την ανάδοχη οικογένειά του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Η μεγαλύτερη αδερφή τους, Lana, πέθανε το 1998 από καρκίνο. Τα υπόλοιπα αδέρφια αποφάσισαν να ενωθούν και πάλι μέσω των social media, το 2013. Κανένα από τα παιδιά που πουλήθηκαν δεν έχει συγχωρέσει τη μητέρα τους. Μόνο ο David την συνάντησε, με την ελπίδα να του ζητήσει συγνώμη. Το μόνο όμως που του είπε είναι ότι έμοιαζε στον πατέρα του. Η μητέρα τους απέκτησε άλλα τέσσερα παιδιά. Πούλησε τα πρώτα πέντε, τα οποία και κράτησε.

Η φωτογραφία του 1948 δεν έκρυβε και δεν έλεγε σιωπηλά μόνο μια τραγική ιστορία. Γέννησε πολλές και διαφορετικές τραγικές ιστορίες, οι οποίες συνεχίστηκαν για χρόνια. Γέμισαν πέντε ανθρώπους με ερωτηματικά, πόνο και οργή.

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ