Η τραγική ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο: Το χρονικό της υπόθεσης της Στέλλας Σπυριδάκη – έζησε έναν εφιάλτη και έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

Στέλλα Σπυριδάκη: Ολόκληρη η ιστορία που έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

Η ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη υπήρξε μία τραγική ιστορία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και μάλιστα έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή.

“Kοιμόμουν όταν αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στον λαιμό. Ξύπνησα και τότε τον είδα. Με είχε πιάσει από τον λαιμό. Προσπάθησα να του μιλήσω. Αυτός όμως με έσυρε στο μπαλκόνι. Με άρπαξε, με πέταξε από το μπαλκόνι και με πυροβόλησε” είχε πει η άτυχη Στέλλα μην ξέροντας πως τα παιδιά της ήταν νεκρά.

Η ιστορία συνέβη στις 28 Μαΐου 1997. Το 1995, η Στέλλα Σπυριδάκη διατηρούσε εμπορικό κατάστημα και πηγαινοερχόταν μεταξύ Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας. Εκείνη την εποχή ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος ζούσε στις ΗΠΑ από το 1993. Αυτό την άφησε με ακάλυπτες επιταγές για να λειτουργήσει την επιχείρησή της. Η ίδια και τα δύο παιδιά της, ο 16χρονος Λευτέρης και η 20χρονη Ιωάννα, που τη βοηθούσαν στη δουλειά, πάλευαν να τα βγάλουν πέρα.

Στέλλα Σπυριδάκη: Ο έρωτας, η πρόταση γάμου και οι απειλές

Εκείνο το διάστημα συνδέεται συναισθηματικά με τον 28χρονο Δημήτρη Κίτσο, ιδιοκτήτη καταστήματος πυροσβεστικών ειδών και ο δεσμός τους γρήγορα επισημοποιείται καθώς το μαθαίνουν οι δικοί τους άνθρωποι. Ο νέος σύντροφος ζήλευε παθολογικά την όμορφη Στέλλα Σπυριδάκη και δεν έχανε ευκαιρία να της κάνει σκηνές ζηλοτυπίας για το παραμικρό.

Η γυναίκα μετά από τους συνεχείς καυγάδες του ζητάει αντί να προχωρήσουν σε γάμο όπως ο Δημήτρης επιθυμεί να χωρίσουν. Έχουν περάσει δύο χρόνια μαζί, και ήδη πνίγεται ενώ ο βίαιος χαρακτήρας του την τρομάζουν. Στις 27 Μαΐου, στις 11 το βράδυ ο Δημήτρης την περιμένει έξω απ’ το σπίτι της. Εκείνη γυρνώντας μαζί με την κόρη της, θα δει το αυτοκίνητό του σταθμευμένο αλλά δεν θα πει τίποτα στα παιδιά της, για να μην τα τρομάξει. Κάνει πως δεν τον βλέπει και ζητάει από τα παιδιά να κλειδώσουν την εξώπορτα και να μην ανοίξουν σε κανένα χτύπο κουδουνιού.

Στέλλα Σπυριδάκη: Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Στις 4:30 πμ ο Δημήτρης θα μπει στο σπίτι από το μπαλκόνι

Ο Δημήτρης Κίτσος θα περιμένει για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του και λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα θα μπει στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και θα σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της.

Παραβιάζει την μπαλκονόπορτα ενώ προσπαθεί στη συνέχεια να την πνίξει. Θέλοντας να την σκοτώσει την πετάει από το μπαλκόνι και την πυροβολεί συγχρόνως. Η άτυχη Στέλλα Σπυριδάκη έχοντας άγιο σώζεται από την πτώση ενώ η σφαίρα την τραυματίζει στον γλουτό. Επιπλέον, έχει κατάγματα από τη βία πτώση. Ο δολοφόνος εκτός εαυτού μόλις βλέπει ξύπνια τα παιδιά αρχίζει να τα κυνηγά επιθυμώντας να τα σκοτώσει πυροβολώντας στους τοίχους. Πρώτα πυροβολεί τον Λευτέρη στο κεφάλι που είχε γυρίσει από εκδρομή και στη συνέχεια την Ιωάννα στο πρόσωπο, στο δωμάτιό της. Στη συνέχεια, ο ίδιος αυτοκτονεί!

Στέλλα Σπυριδάκη: Οι μαρτυρίες των οικείων τους

Ο Γιώργος και η Άννα Βαπορίδη που ζουν στο ισόγειο του σπιτιού που εξελίσσεται το φονικό θα πεταχτούν έξω και θα βρουν την Στέλλα Σπυριδάκη αιμόφυρτη στον κήπο.

Είχαν πει τότε σε μεγάλη εφημερίδα χαρακτηριστικά: “Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Βγήκαμε με προφυλάξεις από το σπίτι. Στον κήπο είδαμε τη γυναίκα πεσμένη αιμόφυρτη”. Συνεχίζοντας τη αφήγησή τους αναφέρουν πως η Σπυριδάκη τους είχε ρωτήσει: “‘Πού βρίσκομαι; Τα παιδιά μου, πού είναι τα παιδιά μου; ‘Κάποιος με έριξε από το μπαλκόνι. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο”. Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια πριν χάσει τις αισθήσεις της. Συνεχίζοντας την αφήγησή τους λένε: “Ήταν πολύ ήσυχη οικογένεια. Έμενε στο σπίτι τους τελευταίους 14 μήνες. Δεν είχαμε ακούσει καβγάδες. Καμιά φορά βλέπαμε αυτήν και τον φίλο της να συζητούν στο αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή. Μας ενοχλούσε ο θόρυβος της μηχανής του αυτοκίνητου και επειδή ήταν αργά, τους είχαμε παρακαλέσει να μην κάνουν θόρυβο”.

Μια φίλη του Λευτέρη Σπυριδάκη, θα πει: “Η μητέρα μου με ξύπνησε στις εξήμισι το πρωί και μου είπε: ‘σκότωσαν τον Λευτέρη και τους δικούς του’. Δεν μπορούσα να την πιστέψω (…) Μου το έλεγε ο Λευτέρης, ήταν ανήσυχος, τον φοβόταν αυτόν… που τους σκότωσε. Μου έλεγε: “Αυτός απειλεί τη μάνα μου ότι θα μας σκοτώσει. Την αδελφή μου κι εμένα”. Και τον φοβόταν. Εγώ του έλεγα ότι αυτά είναι μόνο λόγια. Αλλά, δεν ήταν. Δεν ήταν”.

Μια άλλη φίλη του Λευτέρη δήλωσε: “Μεγαλώσαμε μαζί, στην ίδια γειτονιά. Και μετά, αφού μετακόμισαν, μείναμε πάλι φίλοι. Εμείς μιλούσαμε για όλα. Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες μου έλεγε ότι θα μου δείξει τις φωτογραφίες που πήρε στην πενθήμερη. Τώρα όμως ­ δε θα μου τις δείξει ποτέ”.

Στέλλα Σπυριδάκη: Η κηδεία των παιδιών

Η Στέλλα Σπυριδάκη θα μάθει για τον θάνατο των παιδιών της λίγη ώρα πριν την κηδεία τους, όσο η ίδια βρίσκεται στον ‘Ερυθρό Σταυρό’. Ο πρώην σύζυγός της, Πέτρος Σπυριδάκης, δεν ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα καθώς φοβόταν πιθανή σύλληψή του για τα χρέη που αναφέραμε και πιο πάνω. Αυτό ήταν και το άδοξο τέλος της οικογένειας…

Related posts

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;