Αμερική: Η ιστορία της νεότερης θανατοποινίτισσας
Τραγική ήταν η σύντομη ζωή της 19χρονης Κρίστα, η οποία όχι μόνο δολοφόνησε μια ακόμη κοπέλα αλλά μιλούσε και με περηφάνεια για το επίτευγμα της.
Πρόκειται για μία ιστορία, η οποία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Γύρω από αυτή χτίστηκε μία φιλολογία για τον τρόπου που η Κρίστα Πάικ μετατράπηκε στην πιο νέα θανατοποινίτισσα των ΗΠΑ.
Το ημερολόγιο έγραφε 12 Ιανουαρίου 1995 όταν η 19χρονη δολοφόνησε την Colleen Slemmer στα δάση του Νόξβιλ, στο Τενεσί. Και αντί μάλιστα να προσπαθήσει να κρύψει το έγκλημα, εκείνη επέλεξε να κοκορευτεί γι’ αυτό. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Κρίστα είχε ζήσει μια δύσκολη ζωή. Το σχολείο το είχε παρατήσει εξάλλου εδώ και καιρό.
Περισσότερα για την τραγική ιστορία της νεότερης θανατοποινίτισσας στην Αμερική
Έκανε όμως ένα ανατριχιαστικό φονικό σε τρυφερή ηλικία, είχε μόλις ενηλικιωθεί. Κι έτσι κατάφερε να γίνει η μικρότερη ηλικιακά θανατοποινίτισσα των ΗΠΑ. Τι όπλισε το χέρι της; Ένα περίεργο κράμα από παθολογική ζήλια και σατανιστική λατρεία. Όπως πάντα όμως, η ιστορία της έχει πολλές ακόμα πτυχές…
Γεννημένη τον Μάρτιο του 1976 στη Δυτική Βιρτζίνια, η Κρίστα γνώρισε από τα μικράτα της το δύσκολο πρόσωπο της ζωής. Η νεαρή μητέρα της ήταν ένα κορίτσι που ενδιαφερόταν περισσότερο για τη διασκέδαση και τα ναρκωτικά παρά για να μεγαλώσει σωστά το παιδί της.
Όσο για τον πατέρα της, το είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήθελε καμία σχέση με την κόρη του. Ως αποτέλεσμα, η Κρίστα αφέθηκε να μεγαλώσει στα χέρια της γιαγιάς της.
Σύμφωνα μάλιστα με τα ρεπορτάζ της εποχής, η μεγαλύτερη συνεισφορά της μαμάς της στη ζωή της ήταν το γεγονός ότι την έφερε σε επαφή με τη μαριχουάνα στην εφηβεία της.
Η γιαγιά της πέθανε όταν η Κρίστα ήταν μόλις 12 χρονών και ο κόσμος της γκρεμίστηκε. Τώρα έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι της γυναίκας που την είχε φέρει στον κόσμο και ως τότε δεν είχαν και πολλές επαφές.
Η σχέση τους χαρακτηριζόταν από εκείνα τα απογεύματα που έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών. Και από τη μεγάλη φτώχεια στην οποία ζούσαν.
Όταν η 19χρονη από την Αμερική διέπραξε την δολοφονία
Δεν θα της έπαιρνε πολύ να παρατήσει το σχολείο και να μπλέξει με κακές παρέες. Κανείς δεν ήταν εξάλλου εκεί για να τη βάλει στον σωστό δρόμο.
Κάποια στιγμή την έπιασαν για μικροκλοπές και πέρασε έναν μήνα σε αναμορφωτήριο. Ήταν σοκ για κείνη. Κι έτσι όταν βγήκε αποφάσισε να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Γράφτηκε σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας για νεαρούς, με σκοπό να γίνει χειριστής ιατρικών μηχανημάτων.
Μετακόμισε στο Νόξβιλ για τη σχολή, γρήγορα όμως στράφηκε στα παλιά και τα κακά. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στη δίκη της, αν και κάπως πικρόχολα, η Πάικ «αντί να επικεντρωθεί στις σπουδές της, επικεντρώθηκε στα αγόρια».
Ειδικά ένα αγόρι, τον Tadaryl Shipp, με τον οποίο παθιάστηκε σε παθολογικό βαθμό.
Και ήταν αυτή η εμμονή που θα οδηγούσε σε μια αλυσίδα γεγονότων που έμελλε να καταλήξει στον φόνο ενός κοριτσιού…
Όπως και η Πάικ, έτσι και ο Tadaryl Shipp δεν είχε μεγαλώσει ακριβώς στα πούπουλα. Μεγαλωμένος κι αυτός από μια αδιάφορη μητέρα, εγκατέλειψε νωρίς-νωρίς το σχολείο για να γίνει μέλος συμμορίας.
Κάποια στιγμή είδε τα δύσκολα της ζωής που είχε επιλέξει και αποφάσισε να γραφτεί στο ίδιο πρόγραμμα κατάρτισης στο Νόξβιλ. Αυτός ήθελε να γίνει μάγειρας.
Σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις παιδιών που φοιτούσαν μαζί τους, το ειδύλλιό τους άνθισε αμέσως. Και τους ένωσε μάλλον η έλξη που ένιωθαν αμφότεροι για τις «σκοτεινές τέχνες», τον αποκρυφισμό και τον σατανισμό.
Τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι της 19χρονης από την Αμερική
Και μια δεύτερη κοπέλα από το πρόγραμμα μαθητείας, κάποια Shadolla Peterson, είχε παρόμοιες ανησυχίες και θα γινόταν μέλος της μικρής σατανιστικής σέχτας, όπως αρέσκονταν να αποκαλούν την παρέα τους.
Κι εδώ μπαίνε