Η Ζωή εν τάφω: Η στιγμή που ο Νίκος Ξυλούρης και ο Μανώλης Μητσιάς καθήλωσαν την Ελλάδα με την ερμηνεία τους

Η Ζωή εν τάφω: Η συγκινητική ερμηνεία των μεγάλων τραγουδιστών

Ας θυμηθούμε την συγκλονιστική στιγμή που ο Νίκος Ξυλούρης και ο Μανώλης Μητσιάς καθήλωσαν με την ερμήνεια τους την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν, Η Ζωή εν τάφω, για να τιμήσουν τον Επιτάφιο Θρήνο.

Η Ζωή εν τάφω – Η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αναμφίβολα η Μεγάλη Παρασκευή, με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιάς Εγκώμια. Ημέρα πένθους για τους Χριστιανούς. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα, οι εικόνες σκεπασμένες με μαύρα υφάσματα μας μεταφέρουν στο πνεύμα της ημέρας .

Ο επιτάφιος που συμβολίζει τον τάφο του Χριστού στολίζεται με λουλούδια και το μεσημέρι γίνεται αναπαράσταση της αποκαθήλωσης. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευή θα ακουστούν τα ομορφότερα τροπάρια της χριστιανοσύνης τα “Εγκώμια” (Η ζωή εν τάφω,`Αξιον εστί, Αι γενεαί πάσαι ) και ακολουθεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των ενοριών.

Η Ζωή εν τάφω – Απο τον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη και τον Μανώλη Μητσιά στην ΕΡΤ το 1977. Καθηλωτική η καλλιτεχνική τους σύμπραξη Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ερμηνεία της «Ζωής εν τάφω» από τον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη και τον Μανώλη Μητσιά που προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1977.

Η Ζωή εν τάφω: Το απόσπασμα από την ερμηνεία των δύο καλλιτεχνών

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

Related posts

Τα έβαλε με την Βέφα Αλεξιάδου ο Ηλίας Μαμαλάκης – Η απάντηση της

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: «Αγαπητέ μου φίλε Άδωνι… Ξέρουμε και οι δυο μας πολύ καλά τί ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε»

Δημήτρης Κόκοτας: Κατάφεραν το απίστευτο οι θεράποντες ιατροί