Η ζωή του Αγίου Παϊσίου έρχεται σε τηλεοπτική σειρά

by Τόνια Τζαφέρη

Μια μεγάλη παραγωγή ετοιμάζεται για τον Αγιορείτη Μοναχό

Είναι ένας από τους Αγίους που έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την σύγχρονη ελληνική κοινωνία, ενώ ανακρίθηκε Άγιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία μόλις το 2015.

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου έρχεται σε τηλεοπτική σειρά

Η ζωή του, τα θαύματα του και τα διδάγματα του αναμένεται να γυριστούν σε μια τηλεοπτική σειρά από την Cosmote TV και θα αποτελείται από δύο κύκλους.

Ο Άγιος Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά. Στη συνέχεια πήγε στη Κέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο.

Έπειτα μεταφέρθηκαν στην Ήπειρο, συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στη Κόνιτσα. Ο μικρός Αρσένιος έζησε τα περισσότερα χρόνια του βίου του στην Κόνιτσα. Εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του με βαθμό οκτώ και διαγωγή «εξαίρετη».

Ο Άγιος Παϊσιος αρχικά μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου (δείτε το video στο τέλος του άρθρου). Η Μονή βρίσκεται σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας μας, στη χαράδρα του Αώου. Ανάμεσα στις απότομες πλαγιές της Τύμφης (υψ. 2497 μ.) και της Τραπεζίτσας (υψ. 2024 μ.).

Πειρσσότερες πληροφορίες για την νέα σειρά αφιερωμένη στον Άγιο Παϊσιο

Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλης εταιρείας του κλάδου και τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής. Αξιοποιώντας και προβάλλοντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν ήδη στη Κόνιτσα και θα συνεχισθούν στην Αθήνα και στα Ιωάννινα, ενώ θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο.

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου έρχεται σε τηλεοπτική σειρά

Την σειρά σκηνοθετεί ο Στάμος Τσάμης (Βασιλιάδες, Μπρούσκο, Τατουάζ), ενώ σ’ αυτή θα πρωταγωνιστούν Έλληνες και Κύπριοι ηθοποιοί. Όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Χριστίνα Παυλίδου, ο Δημήτρης Δρόσος και ο Δημήτρης Σμυρναίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Κόνιτσας, από την πρώτη επαφή που είχε με την ομάδα παραγωγής της ταινίας, πριν μερικούς μήνες, αγκάλιασε το όλο εγχείρημα. Παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της παραγωγής.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo