Ιατροδικαστής Λέων: “Οσα θα αποκαλυφθούν για το πώς πέθανε η Ιριδα, θα είναι η χαριστική βολή για την ή τους δράστες”

Ιατροδικαστής Λέων: Τι δήλωσε πριν αποσυρθεί από την υπόθεση

Ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν αναλάβει την υπόθεση της Πάτρας και ερευνούν το πως ακριβώς έχασαν την ζωή τους και τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Την πεποίθησή του ότι τα ευρήματα στην έξι μηνών Ίριδα, το μικρότερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθαναν στην Πάτρα, θα είναι εκείνα που θα δώσουν “τη χαριστική βολή” στον δράστη ή στην δράστιδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Γρ. Λέων είπε ότι “ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο δίνει τη χαριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα”.

“Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ιατροδικαστής Γρ. Λέων έχει υποστηρίξει ότι “ειδικά στην Ίριδα, είναι δεδομένο πως μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και επομένως για εγκληματική ενέργεια”. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε πως η πολύκροτη υπόθεση αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η εξιχνίαση του θανάτου των παιδιών γίνεται επειδή είναι λαλίστατοι οι γονείς: “Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης. Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, “δείχνουν” και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε”.

“Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα”, Λέων Γρηγόρης

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ότι ειδικά για το έξι μηνων βρέφος τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε, ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως σε πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα, είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα”.

Είχε σημειώσει επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: “Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί. Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι”.

Ο ίδιος ο κ. Λέων έχει κάνει ιδιαίτερες αναφορές στα ευρήματα που αναφέρονται στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του πριν από μια εβδομάδα γράφει:

Οι ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων είναι στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Διαβάζω στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας “διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος”.

Μια ημέρα νωρίτερα έγραψε, πάλι με αφορμή την ιστολογική εξέταση του μωρού:

Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας. #πατρα

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ μετέδωσε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με το τάμπλετ της Τζωρτζίνας. Όπως είπε, γίνεται λόγος για κάποιες παιδικές εκπομπές αλλά και τη σύνδεση με έναν λογαριασμό μέιλ ο οποίος φέρεται να ανήκει στη μητέρα. Για αυτά, όπως είπε, υπάρχει πρόσβαση και από τις ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Περισσότερες δηλώσεις από τον ιατροδικαστή Λέων για την υπόθεση

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “αυτό που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι είναι πραγματικά αυτό που συνέβη και που τους σόκαρε καταρχήν στο Καραμανδάνειο που ήταν η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και φυσικά μετά η πορεία του παιδιού στο νοσοκομείο του Ρίου. Ιατρικό λάθος δεν διαπιστώνεται εκ μέρους των γιατρών.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς, ότι είχαν την απεριόριστη φροντίδα και από τα δυο νοσοκομεία. Αυτό που προκύπτει ήταν μια μεγάλη αγωνία των γιατρών να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που βλέπαν μπροστά τους”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών στην Πάτρα είπε: “Εχει σημασία ότι το λέει ο υπουργός, αλλά και πολλοί ιατροδικαστές έχουν βγει και μιλάνε για αστοχίες σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, για αυτό και οι δυο εισαγγελείς ζητούν εκ νέου ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια θανάτου των παιδιών.

Καταρχήν ξεκινάμε να δούμε αν ήταν εγκληματική ενέργεια και μετά να δούμε ποιος μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, αν υπάρχουν συμμέτοχοι. Οπου χρειάζεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπου δηλαδή τα αποδεικτικά μέσα το σηματοδοτούν και το ενισχύουν αυτό, ο ανακριτής θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης”.

Related posts

Κοuκλάpα 1.5 μήνα πριν γεννήσει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η εμφάνιση που άφησε άπαντες με ανοικτó στóμα σε πάρτι γενεθλίων

Ανακοίνωσε τα χείρıστα ο Λέκκας για τον σεισμό που έρχεται: «Θα υπάρχουν τεpάστιες απώλειες, θα φτάσει τα 8,2 Ρίχτερ»

«Εγκέλαδоς» με την προφητεία του Αγίου Παϊσίου – «Αuτά θα συμβούν στα νερά του Αιγαίου»