Ηλέκτρα Καλαμίδου: Η τηλεοπτική μαμά του Αλέκου Αλεξανδράκη, η εγκατάλειψη, η απομάκρυνση από τα φώτα και το σιωπηλό τέλος

Ηλέκτρα Καλαμίδου: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Το 1916 γεννήθηκε η ηθοποιός Ηλέκτρα Καλαμίδου και σε ηλικία 18 ετών απέκτησε το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού. Με μόλις 10 ταινίες στο ενεργητικό της η σπουδαία, Ηλέκτρα Καλαμίδου άφησε το στίγμα της στον Ελληνικό κινηματογράφο μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα με τον κινηματογράφο συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ το 1961 έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην λογοκριμένη ταινία, “Συνοικία το όνειρο” σε σκηνοθεσία, Αλέκου Αλεξανδράκη με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε το 1968 στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ, “Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη” όπου υποδύθηκε την μητέρα του. Τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1969 στην “Ωραία του κουρέα” στο πλάι του Γιάννη Γκιωνάκη και της Μάρθας Καραγιάννη.

Η προσωπική ζωή της Ηλέκτρας Καλαμίδου

Ήταν σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 αποσύρθηκε κι από το θέατρο και λίγα χρόνια αργότερα έφυγε απ’ τη ζωή.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη