ΗΠΑ: Ο γίγαντας των 2 μέτρων και των 35 εκατοστών, που στα 27 μπήκε στο Γκίνες, άφησε την τελευταία του πνοή στα 38

Ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ: Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 38 ετών

Σε ηλικία 38 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ, ο οποίος έφτανε το ύψος των 2 μέτρων και των 35 εκατοστών. Τα δυσάρεστα νέα για τον 38χρονο άνδρα, ανακοίνωσε η μητέρα του μέσω Facebook.

ΗΠΑ: Ο γίγαντας των 2 μέτρων και των 35 εκατοστών, που στα 27 μπήκε στο Γκίνες, άφησε την τελευταία του πνοή στα 38

Ψηλότερος άνδρας στις ΗΠΑ: Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες στα 27

Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής, πάλευε για πολλά χρόνια με την ασθένειά του: ένας όγκος του προκαλούσε υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης. Για τον λόγο αυτό η οικογένειά του εγκαταστάθηκε, όταν ήταν ακόμη παιδί, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, μια πόλη των ΗΠΑ φημισμένη για τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες της. Ο θάνατός του αποδίδεται σε καρδιολογικά αίτια.

Ο μικρός Ιγκόρ ήταν ήδη «μεγάλος» για την ηλικία του και, παρά τις θεραπείες, συνέχισε να ψηλώνει. Στα 27 του το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον αναγνώρισε ως τον ψηλότερο άνδρα στις ΗΠΑ.

Στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013 ο Ιγκόρ μετέφερε στα μπράτσα του στη σκηνή την εκπρόσωπο της Ουκρανίας. Ήταν όμως ήδη διάσημος από το 2009, όταν τον «εντόπισε» στο πλήθος ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια πολιτική συγκέντρωση. Ο γίγαντας, που φορούσε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ομπάμα στον κόσμο», είχε έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξει χειραψία με τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα είναι ο Τούρκος Σουλτάν Κεσέν, με ύψος 2,51 μέτρα.

Ο ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουόντλου, που έφτασε τα 2,72 μέτρα. Έπασχε και εκείνος από υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης και πέθανε το 1940, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν