Ιταλία: Του ζήτησαν 2 ευρώ για έναν εσπρέσο και… φώναξε την Αστυνομία

by Τόνια Τζαφέρη

Ιταλία: Το περιστατικό σε καφετέρια της Φλωρεντίας

Πρωτόγνωρο είναι το περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της Ιταλίας, όπου ένας πελάτης κάλεσε την αστυνομία καθώς του φάνηκε ακριβός ο καφές των 2 ευρώ.

Ιταλία: Του ζήτησαν 2 ευρώ για έναν εσπρέσο και… φώναξε την Αστυνομία

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ιταλία, καθώς ένας πελάτης βρήκε ακριβό τον εσπρέσο που παρήγγειλε και κάλεσε την Αστυνομία, γιατί έπρεπε να πληρώσει 2 ευρώ τον καφέ. Σύμφωνα με το cnn.com, το περιστατικό σημειώθηκε σε καφετέρια της Φλωρεντία, με το δημοσίευμα να σημειώνει ότι ο καφές στη γειτονική χώρα κοστίζει κανονικά 1 ευρώ.

Περισσότερα για το περιστατικό στην Φλωρεντία της Ιταλίας

Ο πελάτης που επισκέφθηκε λοιπόν, την καφετέρια «Ditta Artigianale» στην «καρδιά» της Τοσκάνης, διαπίστωσε ότι του χρέωσαν δύο ευρώ τον καφέ. Έτσι, παραπονέθηκε ότι η τιμή δεν εμφανιζόταν στο μενού πίσω από τον πάγκο, όπως ορίζει ο νόμος, με την Αστυνομία να επιβάλει στο κατάστημα πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του «Ditta Artigianale», Φραντσέσκο Σανάπο, έσπευσε να υπερασπιστεί τον καφέ του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή». «Μου έβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να το πιστέψετε;», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook και πρόσθεσε ότι «ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να εκνευριστεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία μας βρίσκει παράνομους λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν