Καλιφόρνια: Μπράβο! Απαγόρευσε τις γούνες και τα σόου με άγρια ζώα σε τσίρκο

by Τόνια Τζαφέρη

Καλιφόρνια: Απαγόρευσε τα σόου με άγρια ζώα σε τσίρκο

Καλιφόρνια: Μεγάλος είναι ο αγώνας εδώ και πολλά χρόνια, να σταματήσουν επιτέλους τα τσίρκα. Τα τσίρκα και τα ροντέο τα οποία κακοποιούν βάναυσα και φυλακίζουν άγρια ζώα. Το σίγουρο είναι ότι τα ζώα κάτω από τέτοια αφύσικες συνθήκες και με βάναυσες τακτικές υπακούν σε όλες τις διαταγές. Μη μπορώντας να ξεφύγουν.

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα απαγορεύσει την πώληση και κατασκευή νέων προϊόντων γούνας. Απαγορεύει επίσης και τα περισσότερα ζώα από παραστάσεις σε τσίρκο νομοθεσίες που υπογράφηκαν το Σάββατο από τον κυβερνήτη Gavin Newsom.

Καλιφόρνια: Απαγόρευσε τα σόου με άγρια ζώα σε τσίρκο

Ο νόμος θα εμποδίσει τους κατοίκους να πωλούν ή να κατασκευάζουν ρούχα, παπούτσια ή τσάντες με γούνα, ξεκινώντας από το 2023. Οι ομάδες δικαιωμάτων των ζώων επικροτούν το μέτρο ως δράση απέναντι σε απάνθρωπες πρακτικές. Η πρόταση αντιτίθεται σθεναρά στη βιομηχανία γούνας των ΗΠΑ, ενώ σύνδεσμοι παραγωγών έχουν ήδη απειλήσει με μηνύσεις.

«Η Καλιφόρνια είναι ηγέτης όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων και σήμερα αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση της πώλησης γούνας», ανέφερε ο Newsom.

«Αλλά κάνουμε περισσότερα από αυτό. Κάνουμε μια δήλωση προς τον κόσμο ότι τα όμορφα άγρια ζώα όπως οι αρκούδες και οι τίγρεις δεν έχουν θέση σε τσίρκο να πηδάνε μέσα από στεφάνια με φλόγες».

Οι εξαιρέσεις στον νόμο της Καλιφόρνιας

Ο νόμος απαγορεύει τα περισσότερα ζώα από παραστάσεις τσίρκου. Εξαιρεί όμως τα σκυλιά, τις γάτες και τα άλογα και δεν ισχύει για τα ροντέο.

Η απαγόρευση της γούνας δεν ισχύει για τα χρησιμοποιημένα προϊόντα ή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς ή φυλετικούς σκοπούς. Δεν αποκλείει την πώληση δέρματος, γούνας σκύλου και γάτας, δέρματος αγελάδας, ελαφιού, προβάτων και αιγών και οτιδήποτε είναι προϊόν ταρίχευσης.

Καλιφόρνια: Απαγόρευσε τα σόου με άγρια ζώα σε τσίρκο

Θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό πλήγμα στη βιομηχανία γούνας που παράγει προϊόντα από ζώα όπως νυχτερίδες, τσιντσιλά, κουνέλια και άλλα ζώα.

Η νέα νομοθεσία του Newsom έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπογεγραμμένη που απαγόρευση τις πωλήσεις γούνας στο Λός Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Peta επαίνεσε και τους δύο νέους νόμους. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα ζώα στην Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν κακοποιηθεί σε τσίρκο ή έχουν υποστεί ζύμωση για τη γούνα ή το δέρμα τους”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της, Tracy Reiman.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα