Καλοκαίρι και βάψιμο του σπιτιού: Αυτά είναι τα 6 πανεύκολα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βάψετε το σπίτι μόνοι σας

by Newsroom i-diakopes.gr
Καλοκαίρι και βάψιμο του σπιτιού: Αυτά είναι τα 6 πανεύκολα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βάψετε το σπίτι μόνοι σας

Βάψιμο σπιτιού: Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να βάψετε το σπίτι σας το καλοκαίρι

Δεν χρειάζεται να μπείτε σε έξοδα για να αλλάξουν χρώμα οι τοίχοι σας. Άμα αποφασίσετε να βάψετε το σπίτι σας μόνοι, αυτά τα κόλπα θα κάνουν την ταλαιπωρία λίγη.

Μάλιστα τα κόλπα που ακολουθούν παρακάτω θα κάνουν πιο ευχάριστη αυτή την κουραστική διαδικασία.

Βάψιμο σπιτιού: Αυτά είναι τα 6 κόλπα για να το κάνετε μόνοι σας

Καθαρίστε τους τοίχους καλά

Περάστε την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε με ένα στεγνό πανάκι καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να απομακρύνετε τη σκόνη από τους τους τοίχους σας αποτελεσματικά χωρίς να μπείτε σε έξτρα κόπο.

Rock n’ ρολό

Βουτήξτε το ρολό στο ειδικό επικλινές δοχείο κάνοντας απαλές κινήσεις ώστε αυτό να «πάρει» αρκετή βαφή για να μην στάζει και να καλυφθεί ομοιόμορφο.

Καλοκαίρι και βάψιμο του σπιτιού: Αυτά είναι τα 6 πανεύκολα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βάψετε το σπίτι μόνοι σας

Κάντε το τεστ

Για να διαλέξετε με σιγουριά τη σωστή απόχρωση, δεν έχετε παρά να βάψετε μια μικρή επιφάνεια του τοίχου σας. Αφήστε το για 2-3 μέρες ώστε να δείτε πώς φαίνεται διαφορετικές ώρες της ημέρας, παρατηρώντας το πάντα σε σχέση με τα έπιπλα και το φωτισμό του χώρου σας

Μην ακολουθείτε την ευθεία

Μπορεί η ευθεία να είναι ο συντομότερος δρόμος για να φτάσετε στον προορισμός ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο όταν βάφετε. Ξεκινήστε το βάψιμο κάνοντας κινήσεις σε μορφή W και απλώστε την μπογιά στο τοίχο ώστε να φύγει η περισσότερη ποσότητα. Στη συνέχεια, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, συμπληρώστε τα εσωτερικά σημεία του W. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος στον τοίχο μιας και στα πρώτα «γυρίσματα» το ρολό αφήνει αρκετά περισσότερο χρώμα.

Πάρτε το πινέλο

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω τεχνική, περάστε με ένα πινέλο τα «δύσκολα» σημεία του τοίχου, δηλαδή εκείνα που χρειάζονται περισσότερη προσοχή στη… λεπτομέρεια! Ποια είναι αυτά; Τα σημεία που είναι κοντά στα σοβατεπί ή τα σημεία στα οποία έχετε βάλει ταινία

Μην ξεχάσετε το lip balm σας

Πέρα από ενυδάτωση στα χείλη σας το lip balm (και η βαζελίνη) σας βοηθά να γίνετε μάστερ του βαψίματος. Περάστε με αυτό τα χερούλια, τους μεντεσέδες και την κάσα των παραθύρων, τα πόμολα καθώς και τις πρίζες και τους διακόπτες της επιφάνειας στην οποία σκοπεύετε να αλλάξετε χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να τα καθαρίσετε πολύ εύκολα σε περίπτωση που λερωθούν με μπογιά.

Προτεινόμενα