Καλύτεροι και από τους πρωταγωνιστές: Αξέχαστοι δεύτεροι ρόλοι που άφησαν εποχή στην τηλεόραση

Διάσημοι δεύτεροι ρόλοι: Ερμηνείες που έγραψαν ιστορία

Διάσημοι δεύτεροι ρόλοι: Συνήθως τα βλέμματα των τηλεθεατών στρέφονται στους πρωταγωνιστές. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεύτεροι ρόλοι που έμειναν στην ιστορία ξεπέρασαν κατά πολύ την απήχηση που προοριζόταν για αυτούς. Αυτοί οι Β’ ρόλοι είναι εκείνοι που ακολουθούν τους ηθοποιούς μέχρι και σήμερα.

Δείτε ποιοι είναι οι διάσημοι δεύτεροι ρόλοι που τους θυμόμαστε μέχρι και σήμερα

Μάρκος (Ψίθυροι Καρδιάς): Σκληρός και δυναμικός ο Μάρκος που έβλεπε την Ερατώ, την γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτεί από την φυλή του με προξενιό να απομακρύνεται από εκείνον για την χάρη ενός «μπαλαμού». Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος σε έναν ρόλο δυναμικό στους Ψίθυρους Καρδιάς του Μανούσου Μανουσάκη. Αποτέλεσε μια αρχή για μια μεγάλη πορεία.

Τζόνι (Εγκλήματα): Ο Τζόνι, ο γιος της Μάχης που έρχεται από το Λονδίνο με τον νεανικό χαρακτήρα του και μακριά από τις στερεότυπες απόψεις έρχεται να βάλει «φωτιά» στα σενάρια των «Εγκλημάτων». Με το χιούμορ του και την αγάπη του προς τον παππού Αριστείδη κερδίζει το τηλεοπτικό κοινό. Η πρώτη τηλεοπτική παρουσία του ταλαντούχου Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που από τότε ξεκίνησε μια τρομερά ανοδική πορεία.

Μιχαλάκης (Εγκλήματα): Ο Μιχαλάκης ήταν το παιδί της διπλανής πόρτας. Προσιτός ευχάριστος μα ο ρόλος του ιδιαίτερα επαναστατικός αφού έβαλε στην μικρή οθόνη τις ερωτικές επιλογές του που ήταν και στα δύο φύλλα. Ωστόσο ήταν πολύ διακριτικός και ντροπαλός. Ο Σταύρος Νικολαϊδης συστήθηκε με αυτόν τον ρόλο στο τηλεοπτικό κοινό και τα επόμενα χρόνια ξεδίπλωσε το ταλέντο του.

Βασίλης Χαλακατεβάκης (Απαράδεκτοι): Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Λυκαβηττό στην Αδάμαντος 4 πάντα έβρισκε τρόπο να τρυπώσει στην ζωή των νοικαρέων του και να φέρει τα πάνω κάτω. Τους ακολουθούσε παντού, σε εκδρομές, σε εξόδους για φαγητό, ενώ κάθε φορά που επρόκειτο να παντρευτεί ή να αποχωρήσει από το σπίτι του η παρέα έψαχνε για σπίτι… Παρότι οι «Απαράδεκτοι» ήταν ένα δυνατό μείγμα παρέας ο Χαλακατεβάκης άφησε το αποτύπωμα του. Ο πρώτος ρόλος στην ιδιωτική τηλεόραση για τον Βασίλη Χαλακατεβάκη που έμεινε και στην τηλεοπτική ιστορία.

Η τρομερή απήχηση διάσημων δεύτερων ρόλων

Θεοπούλα (Παρά πέντε): «Κόβεται το σεξ;» διερωτάται η Θεοπούλα από το «Παρά πέντε» και κάνει μια Ελλάδα να γελάει για μήνες ενώ η ατάκα μένει στα τηλεοπτικά χρονικά.

Η Θεοπούλα με την αφέλεια της, τις κοφτές ατάκες της και το χιούμορ της έγραψε ιστορία. Η Έφη Παπαθεοδώρου την ενσάρκωσε παραπάνω από τέλεια και έδωσε άλλη πνοή στα κείμενα του Γιώργου Καπουτζίδη.

Σάσα (Ντόλτσε Βίτα): Οι καυτές ατάκες και συμβουλές προς την φίλη της Χριστίνα ιντρίγκαραν τους τηλεθεατές. Η Σάσα του Ντόλτσε Βίτα που υποδύθηκε η Κατιάνα Μπαλανίκα ήταν μια ξεχωριστή, δυναμική γυναίκα με έντονη αίσθηση του χιούμορ και διάθεση για ζωή… Σίγουρα από τις πιο όμορφες φιγούρες που έχουν περάσει από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Μάνθος Φουστάνος (Κωνσταντίνου και Ελένης): «Μοναδική αγάπη» για τον Μάνθο Φουστάνο ήταν όλα τα θηλυκά. O Βασίλης Κούκουρας ακόμη και σήμερα σαγηνεύει υποδυόμενος τον Μάνθο. Ο κατά Κουζινό «σαχλοκαζανόβας» ήταν έ από τις φιγούρες ορόσημα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Λάζαρος (Είσαι το ταίρι μου): Με ένα παράξενο κούρεμα και με μια σαύρα (εν ονόματι Μήτσο) συνεχώς στον ώμο του ο Άρης Σερβετάλης έγινε must. Μια ιδιαίτερη φιγούρα ο Λάζαρος που με τις ατάκες του, την εκκεντρικότητα του και την σπιρτάδα του έκανε την ολική ανατροπή και κέρδισε τον μεγάλο έρωτα που τον διεκδικούσαν οι πρωταγωνιστές. Ένας ρόλος που αποτέλεσε σταθμό για τον Άρη Σερβετάλη ο οποίος έκανε μετά πολλές και όμορφες δουλειές.

Διάσημοι δεύτεροι ρόλοι: Ποιοι είναι οι ηθοποιοί που άφησαν εποχή;

Φατσέας (Καφέ της Χαράς): Στο καφέ της χαράς ο Φατσέας ήταν αυτός που απέκτησε ένα ξεχωριστό fun-club με τα κακά ελληνικά του. Ένας ρόλος ο οποίος μιμούταν τους ξερόλες που έχουν μεγάλα ελλείμματα στην Παιδεία τους. Ένας κόντρα ρόλος και για τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον οποίο όμως υποστήριξε με μεγάλη επιτυχία.

Φώτης Τσιγδέμογλου- Μαστραπάς (Ευτυχισμένοι Μαζί): Από τους «Ευτυχισμένους Μαζί» ο Φώτης ο άνθρωπος που σέρβιρε στην μπυραρία των Αφών Μαυροτσούκαλων πρόσφερε πολλές στιγμές γέλιου στο κοινό. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο ρόλο –μέχρι εκείνη την στιγμή στην τηλεόραση- για τον Θανάση Τσαλτσαμπάση. Μάλιστα για τον «Φώτη» είχε αποσπάσει διάκριση στα βραβεία MAD ως ο καλύτερος κωμικός ηθοποιός. Από εκεί και μετά ο Θανάσης Τσαλτσαμπάσης «απογειώθηκε» και έκανε πολύ όμορφες δουλειές στην μικρή αλλά και στην μεγάλη οθόνη.

Μάκης Κοτσάμπασης (Ευτυχισμένοι Μαζί): Ευτυχισμένοι Μαζί και από τα πρώτα επεισόδια ένας χαρακτήρας διψούσε συνέχεια για…μπύρα. Αλλά τελικά ξεδίψασε με τη επιτυχία. Ο Τάσος Γιαννόπουλος μας πρόσφερε την ατάκα «Φώτη πιάσε μια μπύρα» και όλοι οι άντρες εκείνη την περίοδο που παιζόταν το σήριαλ την χρησιμοποιούσαν στις εξόδους τους. Ο Μάκης Κοτσάμπασης ήταν η αφορμή για να ξεδιπλώσει ο Τάσος Γιαννόπουλος το ταλέντο του σε έναν τόσο κόντρα για την προσωπικότητα του ρόλο.

Δεβόρα (Εκείνες κι εγώ): Η πρώτη φορά που βλέπουμε την πανέμορφη και καταπληκτική ηθοποιό στην Νίκη Σερέτη στην μικρή οθόνη. Τάιζε τον Ζάχο Δόγκανο συνεχώς σπανακόπιτα και τον αγαπούσε πολύ. Τα σπαστά και μπερδεμένα ελληνικά της Δεβόρας μπέρδευαν τον Ζάχο και την παρέα του αλλά προκαλούσαν γέλιο πολύ στους τηλεθεατές.

Η ανεξίτηλη ιστορία των διάσημων δεύτερων ρόλων στην Ελλάδα

Ντένη Μαρκορά (Δύο ξένοι): Η Ντίνα Κώνστα έγραψε ιστορία στην μικρή οθόνη υποδυόμενη την Ντένη Μαρκορά. Τα έντονα παναθηναϊκά της συναισθήματα, οι κοφτές και αιχμηρές ατάκες της είναι ακόμη στα κορυφαία trends στο youtube. Ίσως αυτό το έξυπνο χιούμορ της Ντένης δεν απουσιάζει μόνο από την τηλεόραση αλλά και από τις ζωές μας.

Ιάσονας Παπαπέτρου (Εκείνες κι εγώ): Ο καλύτερος πελάτης του Ζάχου Δόγκανου και του Δημήτρη Μαρίκου ο βιομήχανος Ιάσωνας Παπαπέτρου. Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης που τον υποδύθηκε είχε μπει 100% στην φιγούρα του Πρετεντέρη. Ο Παπαπέτρου ήταν ένας άνθρωπος πλούσιος μα ιδιαίτερα «σφιχτός», αγέλαστος και σκληρός επιχειρηματίας. Παρόλα αυτά ο Δόγκανος τον αποκαλούσε «λατρεία», εκείνος το ζούσε και το απολάμβανε…»

Χλαπάτσας (Της Ελλάδας τα Παιδιά): Συστήνεται στη σειρά « Της Ελλάδας τα παιδιά» ως Σπιουναίας Τρύφων αλλά αποκαλύπτει στον Σμήνηαρχο Κάκαλο (Κατά την πρώτη του παρουσίαση) πως τον φωνάζουν χαϊδευτικά Χλαπάτσα. Η φράση που έκανε μόδα δεν είναι άλλη από το «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε». Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου έδινε ρεσιτάλ ερμηνείας και δεν έμεινε άδικα στην ιστορία αυτός ο ρόλος του.

Καραβανέας (Της Ελλάδας τα παιδιά): Σε συνέντευξη του πριν λίγο καιρό ο Γιάννης Καπετάνιος είχε πει, «έρχονται μέχρι και σήμερα στο καμαρίνι μου, νέα παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί όταν προβαλλόταν η σειρά «Της Ελλάδας τα παιδιά» και μου λένε πόσο πολύ τους άρεσε ο Καραβανέας». Και ή αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο τα παιδιά, συμφωνούμε και εμείς μαζί τους.

Related posts

Οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί