«Κανείς από αυτούς δεν πείνασε, κανείς δεν σκέφτηκε αν το παιδί του έχει να φάει» – Δημόσιο ξέσπασμα της Μαριάννας Τουμασάτου

by Τόνια Τζαφέρη

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για την πανδημία και το θέατρο

Ομολογουμένως από τις πιο δύσκολες φάσεις περνάει ο καλλιτεχνικός χώρος και συγκεκριμένα το θέατρο, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Η πανδημία που άλλαξε όλα όσα γνωρίζαμε και έκλεισε από την μια στιγμή στην άλλη, τις δουλειές των ηθοποιών… όπως επίσης και οι εξελίξεις με τις υποθέσεις βιασμού του Φιλιππίδη και του Πανάδη… Ήταν αρκετά περιστατικά για κλονιστεί ο χώρος.

«Κανείς από αυτούς δεν πείνασε, κανείς δεν σκέφτηκε αν το παιδί του έχει να φάει» – Δημόσιο ξέσπασμα της Μαριάννας Τουμασάτου

«Δεν θεώρησε η υπουργός Πολιτισμού ότι δικαιούνται οι ηθοποιοί να τρώνε. Κάπως σκέφτηκε ότι ζούμε με τον αέρα. Δεν έβγαλαν ούτε το επίδομα και το λέω με θυμό. Όταν μου παίρνουν τα δικαιώματά μου και μάλιστα χωρίς καν να το συζητήσουμε, όταν με θεωρούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης, τότε θυμώνω πάρα πολύ. Κανείς από αυτούς δεν πείνασε, κανείς δεν σκέφτηκε αν το παιδί του έχει να φάει ή να πιει. Έχουμε ήδη πεινάσει πάρα πολύ. Η πανδημία ήταν μια πολύ κακιά στιγμή. Θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική βάση συνθηκών και προϋποθέσεων. Δεν μπορώ να γίνω πολιτικό πρόσωπο σαν αυτά που κοροϊδεύω. Μου έχει γίνει πρόταση αλλά τότε ήταν κόντρα με τη δουλειά μου».

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο

Όσον αφορά στις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου: «Ο χώρος δοκιμάζεται χρόνια. Εμείς απλά είχαμε πιο πολύ θάρρος και επειδή έχουμε μάθει να εκθέτουμε τους εαυτούς μας προς όλες τις κατευθύνσεις, βγήκαμε μπροστά. Δηλαδή στην τράπεζα δεν υπάρχει διευθυντής που να έχει χουφτώσει την ταμεία; Στα νοσοκομεία δεν συμβαίνουν αυτά; Δεν πήρε την έκταση των υπόλοιπων επαγγελμάτων. Κάποιοι μαζεύτηκαν αλλά θα παραμείνουν μαζεμένοι; Δεν έκλεισε ο κύκλος, γιατί δεν έχει σταματημό αυτό, έχουμε κάθε τόσο μια γυναικοκτονία».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν