Κανείς δεν πίστευε τι βρήκαν μέσα: Αγόρασε μια αποθήκη για 500 ευρώ, βρήκε μέσα κάτι απίστευτο και του έδωσαν 1.200.000 για να το δώσει πίσω

by Εύα Ζαχαριάδη

Αποθήκη: Με 500 ευρώ άλλαξε η τύχη τους

Είναι συνηθισμένο στις ΗΠΑ να αγοράζονται απόθηκες και μετά να εγκαταλείπονται. Αυτές οι αποθήκες βγαίνουν σε πλειστηριασμό μαζί με το περιεχόμενο τους και κάπως έτσι άλλαξε η τύχη της ηλικιωμένης κυρίας που αγόρασε μια αποθήκη για 500 ευρώ.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχουν τέτοιοι χώροι, αλλά στις ΗΠΑ είναι σύνηθες, μεγάλα ακίνητα, να χωρίζονται σε μικρά ξεχωριστά δωμάτια που γίνονται αποθήκες και νοικιάζονται σε ενδιαφερόμενους. Όσοι έχετε δει το Breaking Bad, θα θυμάστε πως ο Γουόλτερ έκρυβε σε μία τέτοια, τα χρήματα που έβγαζε από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Πολλοί όμως ενώ τις έχουν νοικιάσει και έχουν μέσα πράγματα, τις χάνουν, καθώς είτε δεν μπορούν να πληρώσουν, είτε απλά δεν τους νοιάζει, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες του χώρου να βγάζουν σε δημοπρασία το περιεχόμενο.

Ενδεχομένως να έχετε δει πως γίνεται στις σειρές τύπου Storage Wars, όμως ακόμη και αν δεν έχετε ιδέα, πάρτε μία μικρή γεύση.

Αποθήκη: Τι βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο

Ένας από τους ανθρώπους που κάνει αυτούς τους πλειστηριασμούς, είναι και ο Νταν Ντόμπσον, ο οποίος εξιστόρησε ένα απίστευτο περιστατικό, όταν μία ηλικιωμένη κυρία τον πλησίασε για να του πει πως σε μία από τις δημοπρασίες που έκανε, αγόρασε το περιεχόμενο μίας αποθήκης για 500 δολάρια.

Εκεί υπήρχε όμως ένα χρηματοκιβώτιο; Αυτό είχε μέσα 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

«Το πρώτο άτομο που κάλεσαν για να το ανοίξει, μάλλον δεν τα κατάφερε. Το δεύτερο το άνοιξε, αλλά δεν ήταν άδεια, όπως συνήθως. Είχε 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό μέσα».

Το «Storage Wars» είναι μία από τις πιο διάσημες σειρές στις ΗΠΑ, η οποία προβάλετε μέσω των συνδρομητικών τηλεοράσεων και στην χώρα. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι αυτή που διάφορες αποθήκες που έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους, βγαίνουν σε πλειστηριασμό και όποιος κερδίσει παίρνει τα αντικείμενα που έχει μέσα.

Κανείς δεν πίστευε τι βρήκαν μέσα: Αγόρασε μια αποθήκη για 500 ευρώ, βρήκε μέσα κάτι απίστευτο και του έδωσαν 1.200.000 για να το δώσει πίσω

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Dan Dotson, ένας δικηγόρος επικοινώνησε μαζί τους προσφέροντας 600.000 δολάρια για τα χρήματα αυτά, όμως τα αρνήθηκαν. Η πρόταση αυτή στη συνέχεια διπλασιάστηκε και έφτασε τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια, την οποία τελικά οι νέοι ιδιοκτήτες της αποθήκης την δέχθηκε, επιστρέφοντας τα υπόλοιπα 6,3 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αποθήκη δεν είχε επιλεχθεί να είναι μεταξύ αυτών που η… εξερεύνησή της δεν κινηματογραφήθηκε από το «Storage Wars», προκειμένου να υπάρξουν και αποδεικτικά στοιχεία

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν