Κανένα παιδί χωρίς κολατσιό: Σχολείο έφτιαξε «τράπεζα τροφίμων» και συγκινεί

Σχολείο: Ακόμα περισσότερα σχολικά ιδρύματα ακολουθούν το παράδειγμα

To 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική πραγματοποίησε μια αξιέπαινη κίνηση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν την «Τράπεζας Τροφίμων» έτσι ώστε να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς γεύμα κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκεται στο σχολείο.

«Αν και γνωρίζουμε ότι η Κασσάνδρα δεν είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα, καθώς οι πλειοψηφία των γονέων εργάζεται τουλάχιστον ολόκληρο το καλοκαίρι, εμείς θεωρήσαμε αυτονόητο, ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει χωρίς κολατσιό κατά τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο του. Ήδη βέβαια, ο διευθυντής μας ο Κωνσταντίνος Καπετσώνης, φρόντιζε ώστε να υπάρχει πάντα κάτι για τα παιδιά που είτε δεν είχαν κολατσιό, είτε για κάποιο λόγο τους έπεσε, απλά εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίσαμε να το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα», τονίζει χαρακτηριστικά για το εγχείρημα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, Ειρήνη Αγκόρτζα.

Η τελευταία μάλιστα εύχεται πραγματικά «το εγχείρημα να πάει καλά και να το ακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Σήμερα μάλιστα, που είχαμε συνάντηση και με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, αποφασίσαμε στην Τράπεζα Τροφίμων να μπουν και φρούτα, όπως μανταρίνια και μπανάνες. Εμείς οι γονείς, θα αναλάβουμε το κομμάτι της τροφοδοσίας, να υπάρχουν δηλαδή στην Τράπεζα πάντα τρόφιμα και από εκεί και πέρα οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν τη διανομή καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το πού υπάρχει ανάγκη. Επίσης σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες τους τους τοπικούς επιχειρηματίες με είδη τροφίμων που θα μας εξοπλίζουν και θα μας βοηθούν στο έργο μας».

Σχολείο: Θετικές οι αντιδράσεις από το εγχείρημα

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργία του εν λόγω εγχειρήματος, η απόφαση για τη δημιουργία της Τράπεζας φαίνεται να έχει αγκαλιαστεί από ολόκληρη την τοπική κοινωνία. «Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολύ θετικές αντιδράσεις και παροτρύνουμε και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Αυτό θα κάνει τους Συλλόγους Γονέων ακόμη περισσότερο χρήσιμους, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους. Εμείς για παράδειγμα από πέρσι που ξεκινήσαμε αλλά και φέτος με τη βοήθεια του κοινωνικού λειτουργού και του ψυχολόγου που έχουμε την τύχη να έχουμε στο σχολείο μας, προσπαθούμε να καλύψουμε οποιεσδήποτε ανάγκες υπάρχουν και που ενδεχομένως να προκύψουν».

«Αυτός είναι και ο σκοπός μας εξάλλου. Διότι όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον Σύλλογο, το κάναμε όχι μόνο για να βελτιώσουμε τη σχολική ζωή των παιδιών, όχι μόνο για τη διασκέδασή τους με τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις, αλλά και για να δώσουμε έναν κοινωνικό χαρακτήρα στις δράσεις μας, καθώς οι εποχές είναι περίεργες» κατέληξε η κα. Αγκόρτζα.

Related posts

Υπέροχα νέα για τα παιδιά: Το σκάκι «μπαίνει» στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών στην Ελλάδα

«Δραστηριότητες για το Πάσχα»: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η λίστα που μοίρασε μια δασκάλα στους μαθητές της

Η νέα δασκάλα των Αρκιών: H Ιωάννα είναι 26 χρονών και διδάσκει τον μοναδικό μαθητή του νησιού

Τραγωδία σε σχολείο: Μαθητής μπήκε στην τάξη και έσφαξε την καθηγήτρια μπροστά στους συμμαθητές του

Πάλι τα ίδια: Τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ που θα αυξηθούν ξανά τις επόμενες μέρες

Αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι της: Η 14χρονη Ανδριάνα δεν άντεξε μετά από αυτό που της έκαναν οι συμμαθητές της

«Έκλεψα για να φάμε με την γιαγιά μου»: 25χρονος «πιάστηκε» με τυρί και αλλαντικά και καταδικάστηκε

Η Ελληνίδα μάνα και η κατσαρόλα: Η συγκινητική ιστορία που έχει μέσα της όλη την Ελλάδα

«Ο Παύλος αξίζει αγάπη»: Μητέρα έδωσε μάχη για να δεχτούν τον ΑμεΑ γιο της στον παιδικό σταθμό και δικαιώθηκε