Καπουτζίδης εναντίον Μουτσινά: «Έκανε καριέρα στην τηλεόραση κοροϊδεύοντας άλλους»

by Τόνια Τζαφέρη

“Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική”

Έντονη είναι η αναστάτωση στην ελληνική τηλεόραση μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη, σχετικά με την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά και το περιοχόμενο της.

Πιο αναλυτικά την απόφαση του να «κλείσει» τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media γνωστοποίησε ο Γιώργος Καπουτζίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Τα social media στο μαθαίνουν σίγουρα, η τηλεόραση έχει και αυτή το μερίδιό της και νομίζω επίσης ότι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε” είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα. Και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό.

Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο, για να γελάσουμε”» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο popaganda.gr και την Αντιγόνη Πάντα Χαρβά.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Γ. Καπουτζίδη που προκάλεσαν σάλο

Η απάντηση αυτή του Γιώργου Καπουτζίδη σχολιάστηκε στις εκπομπές καθώς όπως αναφέρθηκε με τη φράση: «Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του» φωτογράφισε τον Νίκο Μουτσινά.

Καπουτζίδης εναντίον Μουτσινά: «Έκανε καριέρα στην τηλεόραση κοροϊδεύοντας άλλους»

Η εκπομπή «Πρωινό» σχολίασε τα λεγόμενα του Γιώργου Καπουτζίδη με τον Γιώργο Λιάγκα να τονίζει: «Ο Μουτσινάς κάνει αυτή την πλάκα. Δεν θεωρώ όμως ότι ο Μουτσινάς έχει κακές προθέσεις. Ίσως και αυτός να πρέπει να προσαρμοστεί».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Περρής πήρε θέση υπέρ του Γιώργου Καπουτζίδη τονίζοντας: «Πριν από 10-15 χρόνια ήταν διαφορετικός ο τρόπος που βλέπαμε εμείς τον κόσμο. Έχουμε αλλάξει. Ενώ όλα τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν με ορμή, εμείς εξακολουθούμε να κάνουμε χιούμορ βλέποντας κάποιες κυρίες που βγαίνουν στην Κω. Φυσικά συμφωνώ με τον Καπουτζίδη. Εδώ και πολύ καιρό δεν είναι να σχολιάζεις τα ρούχα κανενός και ειδικά όταν το κάνεις αυτό δείχνοντας με το δάχτυλο για να προκαλέσεις το γέλιο στους υπόλοιπους και να τους κάνει συμμέτοχους. Νομίζω είναι ένα λάθος. Καιρός είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το χιούμορ και τη σάτιρα».

Καπουτζίδης εναντίον Μουτσινά: «Έκανε καριέρα στην τηλεόραση κοροϊδεύοντας άλλους»

Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου για τις δηλώσεις του Καπουτζίδη

Η Κατερίνα Καινούργιου, πήρε θέση υπέρ του Νίκου Μουτσινά υπογραμμίζοντας πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και την σάτιρα. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια του Alpha είπε: «Τον Γιώργο τον αγαπάω πάρα πολύ, τον σέβομαι, είναι τεράστιο ταλέντο με απίστευτες ευαισθησίες. Νομίζω είναι πολύ άδικος για τον Νίκο. Πόσα ταλέντα έχει αναδείξει από τοπικά κανάλια, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ποτέ δεν γινόταν καμία κριτική με κακία και αν καμιά φορά κάτι ξέφευγε, ζητάει πάντα συγγνώμη. Πολλά πρόσωπα από τα οποία σχολίαζε, όλα του έστελναν δώρα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και τη σάτιρα».

Μια ακόμη ανάρτηση από τον Γ. Καπουτζίδη: ” Να βγάλουμε την εξωτερική εμφάνιση κάποιου από τη λίστα των θεμάτων με τα οποία γελάμε”

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη δήλωση του, ο Γιώργος Καπουτζίδης επανήλθε μέσω των social media και με μια ανάρτησή του προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Δεν είναι δυσνόητο αυτό που προσπάθησα να πω και δεν πρέπει να μείνει στα όρια του προσωπικού. Ας αποφασίσουμε απλώς το εξής. Να βγάλουμε την εξωτερική εμφάνιση κάποιου από τη λίστα των θεμάτων με τα οποία γελάμε. Ας δώσουμε την ελευθερία ο ένας στον άλλο να φορέσει οτι θέλει, να χτενιστεί όπως θέλει και να περπατήσει ελεύθερος στο δρόμο όπως θέλει. Ας αποφασίσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί αυτό. Και οι δρόμοι θα γεμίσουν με πιο ελεύθερους και πιο χαρούμενους ανθρώπους. Όπως δεν επιτρέπεται στον Ξιαρχο να κάνει πλάκα με το ρούχο του αλλου, να μην επιτρέπεται ούτε στον Καπουτζιδη, ούτε στο Μουτσινά ούτε σε κανέναν μας. Αυτό λέω. Ας αναγνωρίσει ο καθένας μας τα λάθη του παρελθόντος του, ας τα διορθώσει, και ας αναγνωρίσουμε όλοι μαζί, ποιο είναι το επίπεδο του χιούμορ μας και ας το καλυτερεύσουμε. Όσο για τη σάτιρα, ας θυμηθούμε ξανά αυτό που μας μάθανε στο σχολείο. Η σάτιρα γινόταν από τους σατιρικούς ποιητές απέναντι στους έχοντες εξουσία και μόνο. Μπορεί ο κόσμος μας να γίνει πιο όμορφος».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo