Κάρπαθος: Μαχητής πατέρας μεγαλώνει μόνος του τους 4 γιους του χωρίς βοήθεια

Κάρπαθος: Συγκινεί ο πατέρας που μεγαλώνει μόνος τα 4 παιδιά του

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», ταξίδεψε μέχρι την Κάρπαθο για να συναντήσει τον κύριο Γιάννη Τσέρκη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που μεγαλώνει μόνος τα τέσσερα παιδιά του και παραδίδει μαθήματα ζωής.

Ο Γιάννης Τσέρκης παντρεύτηκε, έκανε τέσσερα παιδιά και του ήρθαν τα πάνω-κάτω. Αρχικά τα τρία παιδιά και έπειτα το πιο μικρό, βρέθηκαν να μεγαλώνουν με τον πατέρα και αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο για την κοινωνία μας, κυρίως για τους μικρούς τόπους, αλλά και ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής.

Ο Γιάννης Τσέρκης είναι μάνα και πατέρας μαζί.

Δεν προσπαθεί να κρύψει καμιά από τις δυσκολίες που έχει βιώσει, ούτε από τους αμέτρητους φόβους που τον κυνηγούσαν μέρα-νύχτα. Μάλιστα, έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια και έχει μάθει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει, να φτιάχνει γλυκά, τις νυχτιές να σιδερώνει και να συμμαζεύει το σπίτι.

Τα πρωινά, αφού φτιάξει πρωινό, ντύσει και ετοιμάζει τα παιδιά για το σχολείο, πηγαίνει στη δουλειά του. Εδώ και λίγο καιρό εργάζεται μόνιμα στον Δήμο Καρπάθου, αλλά πέρασε από πολλές εργασίες κι όλες μπροστά στην «καθημερινότητα της μάνας», του φαίνονται παιχνιδάκι.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή ο πατέρας από την Κάρπαθο

Να ταΐσει με το μπιμπερό το μωρό, να μαγειρέψει για τα άλλα τρία, να φροντίσει και να ασφαλίσει το σπίτι και κάπου στο ενδιάμεσο να βρει και να κάμει μια δουλειά, γιατί τα έξοδα έτρεχαν, ενώ εκείνος είχε μονάχα δυο χέρια, ήταν ολομόναχος σε ένα πέλαγος εξόδων.

Θυμάται ότι ανάμεσα στις πολλές δουλειές και για λίγο διάστημα είχε βρει και κάποια νυχτερινά μεροκάματα. Έβαλε λοιπόν μια κάμερα κι έβλεπε τα παιδιά στο κινητό του. Μα ήταν τέτοιο το άγχος κι η αγωνία του, που κάθε φορά που ένα από τα παιδιά έκλαιγε κι έψαχνε την πιπίλα, εκείνος άφηνε το πόστο του και έτρεχε σπίτι να το φροντίσει.

Οι γιοι του βίωσαν το μπούλινγκ από μεγαλύτερα παιδιά μέσα στο σχολείο και εκείνος, αφού συμβουλεύτηκε ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση του θέματος, πλησίασε και μίλησε με τους γονείς των παιδιών που πλήγωσαν τα δικά του.

Ο Γιάννης Τσέρκης δεν έχει παράπονα από την τοπική κοινωνία, αντίθετα, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στήριξαν τον αγώνα του. Όπως κάποια από τις γειτόνισσες που στάθηκε και τον βοήθησε όταν είχε φέρει τα παιδιά στο νησί, στις δύσκολες στιγμές της αρχής. Το ίδιο λέει και για τους ανθρώπους που βάφτισαν τα παιδιά του.

Ο Γιάννης φρόντισε να μη φτάνουν στα αυτιά των παιδιών του πικρές κουβέντες για την άλλη πλευρά. Καμιά φορά, όπως λέει ο Γιάννης Τσέρκης, ακόμη και ένα μικρό ψέμα βοηθά ώστε να μην αφήσουμε σημάδια, να μην κάνουμε τραύματα στις παιδικές ψυχές. Όσο βέβαια μεγαλώνουν η ειλικρίνεια και η αλήθεια γίνεται μονόδρομος.

Στη γιορτή του πατέρα, οι γιοι του ετοίμασαν ακόμη μια τρυφερή έκπληξη που θα κάμει αυτόν τον πατέρα να δακρύσει από ευτυχία.

Related posts

Υπέροχα νέα: Κυκλοφόρησε κούκλα Barbie με σύνδρομο Down και στέλνει σε όλους το πιο όμορφο μήνυμα

Σαν φωτοτυπία του μπαμπά της: H κόρη του Γιώργου Λιανού, Αριάνα, μεγάλωσε και πήρε τα μάτια του πατέρα της

Δεν συμβαίνει συχνά: Πατέρας πήρε την επιμέλεια του 9χρονου γιου του και η μητέρα θα πληρώνει διατροφή

Αίσιο τέλος για το μικρό κορίτσι: Ντελιβεράς έσωσε 3χρονο παιδί που περιπλανιόταν μόνο του στους δρόμους τα ξημερώματα

Ο μικρός Παναγιώτης δίνει μάθημα ζωής: «Μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει και να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ»

«Έγινε θαύμα μέσα στο Πάσχα»: Ρίγη συγκίνησης με τους γονείς του 11χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά με το ποδήλατο

Κατάθεση ψυχής από ένα γιο: «Ο μπαμπάς μου έχει σύνδρομο Down και είμαι περήφανος που είμαι γιος του, δεν θα τον άλλαζα για κανένα»

«Άχρηστος εγώ»;: Το γράμμα ενός μικρού μαθητή της έκτης δημοτικού που συγκινεί και αξίζει να το διαβάσετε

Μαθήματα ανθρωπιάς: Η υπέροχη αντίδραση ενός άντρα όταν τον αποκάλεσε “μπαμπά” ένα κοριτσάκι με αυτισμό