Κατάθεση ψυχής από ένα γιο: «Ο μπαμπάς μου έχει σύνδρομο Down και είμαι περήφανος που είμαι γιος του, δεν θα τον άλλαζα για κανένα»

Σύνδρομο Down: Ένας περήφανος γιος εξομολόγειται για τον πατέρα του

Όταν υπάρχει ανθρωπιά και αγάπη δεν έχει σημασία τίποτα άλλο. Αυτό το επιβεβαιώνει και μια οικογένεια από την Συρία. Ο πατέρας της οικογένειας έχει σύνδρομο Down και ο γιος εξηγεί πόσο περήφανος είναι.

Ο νεαρός όπως μάλιστα επισημαίνει δεν θα άλλαζε τον γονιό του για κανέναν στον κόσμο. Πρόκειται για τον Sader Issa, ο οποίος μοιράστηκε δημόσια το πώς ανατράφηκε, τονίζοντας ότι δεν θα άλλαζε τίποτα, καθώς ο πατέρας του τον βοήθησε να γίνει ο άνθρωπος που είναι σήμερα.

Εμείς πιστεύουμε ότι το παράδειγμα από αυτή την οικογένεια δείχνει ότι όταν ένα άτομο είναι πρόθυμο να πολεμήσει, μπορεί να πετύχει ό, τι θέλει. Και η ιστορία τους είναι ένα σαφές παράδειγμα ότι δεν έχει σημασία τι λένε οι άνθρωποι ή πόσο περίπλοκη μπορεί να φαίνεται μια κατάσταση, γιατί η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία.

Ο πατέρας με σύνδρομο down που έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει καλά ο γιος του

Το όνομά του είναι Sader Issa και είναι ένας άνθρωπος που είναι περήφανος για τις ρίζες του. Η παιδική ηλικία του ήταν γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα, επειδή ο πατέρας του προσπάθησε πάντα να κάνει τη ζωή του όπως ενός οποιουδήποτε παιδιού. Ακόμα κι αν για μερικούς ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση και κάτι πολύ περίπλοκο να αντιμετωπίσουν, ο πατέρας του Sader προσπάθησε να μεγαλώσει τον γιο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η σχέση του με τους γονείς του είναι διαφορετική από τις άλλες οικογένειες, ο Sader λέει ότι δεν είναι. Η σχέση που έχουν χτίσει για τόσα χρόνια ήταν τόσο κοινή όσο και οποιαδήποτε άλλη. Με το πέρασμα του χρόνου, μπορούσαν να απολαύσουν την αγάπη, την απλότητα, την ταπεινοφροσύνη και κατάφεραν να περάσουν από τις αντιξοότητες όταν διαφωνούσαν. Με αυτό, έχουν προσπαθήσει να δείξουν στους άλλους ότι όλα είναι δυνατά και ότι μπορούν να αλλάξουν την αντίληψή τους σαν μια οικογένεια στην οποία η αγάπη ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.

Σκληρά εργαζόμενος ο πατέρας με το σύνδρομο Down που κάνει περήφανο τον γιο του

Ο Jad Issa, ο πατέρας του Sader, εργάζεται σε ένα μύλο κοντά στο σπίτι του. Ο γιος του συχνά τον βοηθά και τον συνοδεύει στο έργο του. Ζει μια φυσιολογική ζωή και οι άνθρωποι τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν όπως οποιοσδήποτε άλλον, αφού το μόνο που ξέρει είναι πώς να του προσφέρει αγνή αγάπη χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα. “Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξη για μένα όταν την χρειαζόμουν», λέει ο Sader.

Το πιο όμορφο από όλα είναι όταν ο μπαμπάς του τον παρουσιάζει με υπερηφάνεια σε άλλους ανθρώπους και τους δείχνει ότι, παρά την κατάστασή του, έχει επιτύχει το στόχο του: να μεγαλώσει έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να πάρει αυτό που θέλει. Επί του παρόντος, ο Sader είναι φοιτητής οδοντιατρικής στο τρίτο έτος, οπότε όταν συναντά νέους ανθρώπους, αυτός ο υπέροχος πατέρας τους λέει με υπερηφάνεια ότι «ο γιος μου είναι γιατρός». «Μπορείς να δεις πότε τα μάτια του γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση, σα να λέει: ναι, έχω σύνδρομο Down, αλλά εγώ μεγάλωσα αυτόν τον άνθρωπο και έκανα τα πάντα για να τον καταστήσω γιατρό και να βοηθήσω τους άλλους», λέει ο Sader.

Ίσως, όταν μια γυναίκα είναι έγκυος και ανακαλύψει ότι το παιδί της θα έχει σύνδρομο Down, μπορεί να σκεφτεί ότι η ζωή της καταστράφηκε και θα μπορούσε να το αντιληφθεί ως το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτήν. Όπως σε κάθε κατάσταση της ζωής, οι πιθανότητες συμβαίνουν και, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν μόνο 2: περιμένετε και αναλάβετε την ευθύνη, ή εγκαταλείψτε την ιδέα να αποκτήσετε ένα παιδί με αυτή την κατάσταση. “Αν η γιαγιά μου δεν είχε πεισθεί για τον πατέρα μου, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ για να σας πω αυτή την απίστευτη ιστορία”, δήλωσε ο Sader, ο οποίος προσπαθεί να κάνει μια ταινία για την οικογένειά του.

Πώς να μην είναι περήφανος ο γιος του αφού τον έχει υποστηρίξει τόσο ο πατέρας του καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Related posts

Υπέροχα νέα: Κυκλοφόρησε κούκλα Barbie με σύνδρομο Down και στέλνει σε όλους το πιο όμορφο μήνυμα

Δεν συμβαίνει συχνά: Πατέρας πήρε την επιμέλεια του 9χρονου γιου του και η μητέρα θα πληρώνει διατροφή

«Άχρηστος εγώ»;: Το γράμμα ενός μικρού μαθητή της έκτης δημοτικού που συγκινεί και αξίζει να το διαβάσετε

Η ανάρτηση που προκάλεσε οργή: «Eχω 6 μήνες να δω το γιo μου αλλά δεν με νoιάζει oύτε μoυ λείπει»

Η εξομολόγηση ενός πατέρα: «Να έρχεσαι κοριτσάκι μου, συχνότερα τώρα που είμαι ακόμα εδώ»

«Δεν περίμενα να λάβω τόσα αρνητικά σχόλια»: Δέχθηκε άγριο κράξιμο για την ανακοίνωση που έκανε στο γάμο του πατέρα της

Όλο το Ίντερνετ μιλάει για τον Ντουέιν Τζόνσον: Οι κόρες του ηθοποιού του έκαναν makeover και έχασε προγραμματισμένο meeting

Η ιστορίας της μικρής Μοδέστιας: «Νιώθω ευλογημένη που έχω ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down – Ήθελα να καταλάβει πόσο πολύ την αγαπάμε»

Ο Γιώργος Θεοφάνους εξομολογείται: «Έβαλα τον πατέρα μου σε ίδρυμα, τον έβλεπα μια φορά το μήνα»