Κατερίνα Γερονικολού: Το κίνημα του Me Too, η καταγγελία της σε βάρος του Κιμούλη και το ψευδές δημοσίευμα που την εξόργισε

Κατερίνα Γερονικολού: Το ψευδές δημοσίευμα που την εξόργισε

Στο περιοδικό ΕΓΩ μίλησε η  Κατερίνα Γερονικολού και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα του Me Too, στην καταγγελία της σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη και σε ένα ψευδές δημοσίευμα που την εξόργισε.

Ερωτηθείσα η ηθοποιός για το metoo και την επόμενη μέρα στο θέατρο, δήλωσε: «Μέχρι τώρα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, δεν αφορούσαν το κοινό, αλλά τις συνεργασίες ανάμεσα στους ηθοποιούς. Και πιστεύω ότι μια κακή συνεργασία στην οποία ασκείται ψυχολογική βία- αν και δεν αφήνει εμφανή τραύματα- μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις επάγγελμα. Να χάσεις την πίστη στον εαυτό σου. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή και να σε καταστρέψουν».

Κατερίνα Γερονικολού: Η δύσκολη συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη

Η Κατερίνα Γερονικολού αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά απάντησε και στο ερώτημα «αν υπήρχαν στιγμές που φοβόταν να πάει στο θέατρο»: «Ναι, αυτά τα έχω νιώσει και εγώ. Μετά από τη συγκεκριμένη δουλειά, είχα πολύ καλές συνεργασίες, αν όμως στο καπάκι είχα μια επόμενη επίσης κακή, μπορεί να μην ήμουν καν ηθοποιός σήμερα. Μπορεί να έλεγα ότι αυτή η δουλειά δεν κάνει για εμένα, γιατί δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ψυχολογικά. Μπορεί να είχα αναγκαστεί να αλλάξω δρόμο. Χωρίς λοιπόν να υποτιμώ τις βίαιες συμπεριφορές, λέω ότι και η ψυχολογική βία μπορεί να σου αλλάξει εντελώς τη ζωή».

Η ίδια ωστόσο δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα έχει καταθέσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, παρά μόνο ανέφερε πως ήταν μία «δύσκολη συνθήκη».

Κατερίνα Γερονικολού: Το κίνημα του Me Too, η καταγγελία της σε βάρος του Κιμούλη και το ψευδές δημοσίευμα που την εξόργισε

Η δήλωση της Κατερίνας Γερονικολού για το ψευδές δημοσίευμα

Αναφορικά με ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι εκείνη και ο Γιώργος Κιμούλης είναι σε μια δικαστική διαμάχη, εκείνη δήλωσε πως είναι ένα «δημοσίευμα ψευδές, που ευνοεί την άλλη πλευρά. Υποτιμάει την μαρτυρία μου, την αλήθεια μου. Το δημοσίευμα λοιπόν αυτό, θέλει ψευδώς να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στο επίπεδο των οικονομικών απαιτήσεων».

«Έχει γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας με εργατικές διεκδικήσεις μου, έχει γίνει αντίστοιχα ποινικό δικαστήριο, ως είθισται, όμως έχει ολοκληρωθεί πια η όλη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό. Η διαμάχη έχει κλείσει και ό,τι ήταν να γίνει, έγινε προ πολλού, πριν από εννέα χρόνια από τη μεριά μου. Υπήρχε μια διαμάχη οικονομικής φύσεως, που άνοιξε και έληξε τότε» κατέληξε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν