Καθάρισμα φούρνου: Συμβουλές και τρόποι για να τον καθαρίσετε οικολογικά, εύκολα και οικονομικά

by Εύα Ζαχαριάδη

Καθάρισμα φούρνου: Έξυπνοι τρόποι για να καθαριστεί εύκολα, οικολογικά και οικονομικά

Όταν έρχεται η ώρα για να καθαριστεί ο φούρνος μας, όλοι παιδευόμαστε. Πρόκειται για μια δουλειά που παίρνει πολύ χρόνο και αρκετές φορές βάζουμε καθαριστικά που κοστίζουν και περιέχουν σκληρά και τοξικά χημικά.

Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε έναν τρόπο που και εύκολος είναι, αλλά ταυτόχρονα οικονομικός και οικολογικός. Θα χρειαστείτε υλικά τα οποία ο καθένας μας έχει στην κουζίνα του και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αφήσει έκπληκτους.

Καθάρισμα φούρνου: Συμβουλές και τρόποι για να τον καθαρίσετε οικολογικά, εύκολα και οικονομικά

Θα χρειαστείτε.

• Ένα μικρό μπολ • Ένα μπουκάλι ψεκασμού • Μαγειρική σόδα • Ξύδι • Ένα πανάκι

1. Αναμείξτε δυο κουταλιές μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέσα στο μπολ. Ανακατέψτε το μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα η οποία να απλώνεται με ευκολία στις βρώμικες επιφάνειες του φούρνου

2. Αφαιρέστε τις σχάρες και απλώστε την πάστα στο εσωτερικό του φούρνου. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε το μείγμα και στις σχάρες εφόσον χρειάζεται. Παρακολουθήστε τη σόδα να παίρνει ένα καφέ χρώμα.

3. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Προσπαθήστε να το αφήνετε να δράσει για τουλάχιστον 12 ώρες πριν να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της πάστας από τις βρώμικες επιφάνειες.

4. Όταν θα είστε έτοιμοι, πάρτε ένα υγρό πανί και σκουπίστε την μαγειρική σόδα.

5. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξίδι. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το στις επιφάνειες όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κατάλοιπα μαγειρικής σόδας. Κάντε το ίδιο και για τις σχάρες.

6. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε.

7. Βάλτε πίσω τις σχάρες μέσα στον φούρνο.

8. Ανάψτε τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 περίπου λεπτά μέχρι να διαπιστώσετε ότι έχει στεγνώσει πλήρως το εσωτερικό του.

Το πριν και το μετά από το καθάρισμα του φούρνου

Καθάρισμα φούρνου: Συμβουλές και τρόποι για να τον καθαρίσετε οικολογικά, εύκολα και οικονομικά

Πώς να καθαρίσετε το παράθυρο του φούρνου

1. Αναμείξτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα.

2. Απλώστε το στο παράθυρο.

3. Αφήστε το να καθίσει για 30-40 λεπτά, ανάλογα με την ποσότητα των ρύπων. 4. Σκουπίστε το παράθυρο με ένα καθαρό πανί.

Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας και με όλους όσους οπαδούς DIY γνωρίζετε!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν