Καθάρισμα τηγανιού: Το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη γρήγορα και εύκολα

by Εύα Ζαχαριάδη

Καθάρισμα τηγανιού: Ο τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα λίπη

Δεν είναι και η πιο ευχάριστη στιγμή όταν πρέπει να τρίψουμε τα υπολείμματα από το τηγάνι ή την κατσαρόλα. Υπάρχει όμως ένας έξυπνος τρόπος για να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη αυτή η διαδικασία.

Yπάρχουν μερικές καθημερινές εργασίες καθαρισμού που δεν είναι διασκεδαστικές, ανάμεσα στις οποίες και το καθάρισμα των τηγανιών και κατσαρολών, ειδικά όταν έχει κολλήσει το φαγητό σε αυτές. Παράλληλα, γνωρίζετε που χρησιμεύει η τρύπα στο χερούλι της κατσαρόλας;

Η χρήστης του TikTok My Nguyen του @myhealthydish -η οποία έχει πάνω από 3 εκατομμύρια ακόλουθους- έχει την τέλεια λύση για να καθαρίσετε τα καμένα τηγάνια σας, κάνοντάς τα να λάμπουν σαν καινούργια.

Καθάρισμα τηγανιού: Το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη γρήγορα και εύκολα

Το έξυπνο κόλπο στο TikTok να καθαρίσετε τα τηγάνια σας

Σύμφωνα με την tiktoker, λοιπόν, η οποία αποκαλύπτει ότι μετά από εκτεταμένη αναζήτηση στο YouTube ανακάλυψε ότι η μαγειρική σόδα και το βραστό ζεστό νερό κάνουν θαύματα, πρέπει να τοποθετήσετε το τηγάνι σας σε ζεστό νερό που βράζει, το οποίο έχει αναμιχθεί με μαγειρική σόδα.

Αφήστε το τηγάνι να μουλιάσει για περίπου μισή ώρα στο βραστό νερό και στη συνέχεια, όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να απομακρυνθεί το καμένο φαγητό από την επιφάνειά του, καθώς τα υπολείμματα βγαίνουν, πια, πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας την πιο σκληρή πλευρά του σφουγγαριού.

@myhealthydish How to remove tough stains from pans with baking soda and hot water #cleaninghacks #bakingsoda #howtoclean #learnontiktok #tiktokpartner ♬ original sound – My Nguyen

Αν, ωστόσο, παρατηρήσετε κι εσείς, όπως και η My Nguyen ότι μετά την εφαρμογή του hack έχει απομακρυνθεί περίπου το 80% των λεκέδων από το σκεύος σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.

Οι ακόλουθοι της tiktoker, φαίνεται να εντυπωσιάστηκαν επίσης με το εύκολο hack, με έναν από αυτούς, μάλιστα, να σχολιάζει πως «η μαγειρική σόδα είναι μαγική», ενώ ένας άλλος χρήστης σημείωσε ότι το καθαριστικό φούρνου θα μπορούσε, επίσης, να είναι αποτελεσματικό.

Το housedigest.com, ωστόσο, σημειώνει ότι μερικές ακόμη επιλογές συμπεριλαμβανομένου του ξιδιού και της μαγειρικής σόδας, ενός δισκίου απορρυπαντικού πιάτων για το πλυντήριο, ακόμη και αλουμινόχαρτου αποτελούν ιδανική λύση στο πρόβλημά σας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν