Καθαρισμός φούρνου: Ο πιο εύκολος τρόπος για να πείτε αντίο στα καμένα λίπη χωρίς τριψίματα

by Εύα Ζαχαριάδη

Καθαρισμός φούρνου: Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο

Ο φούρνος της ηλεκτρικής κουζίνας πάντα θέλει έναν καλό καθαρισμό γιατί μαζεύει συνέχεια καμένα λίπη μετά από το μαγείρεμα. Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος για να καθαριστεί ακόμα και όταν εσείς κοιμάστε.

Αν είστε πολυάσχολη, και γενικώς το να τρίβετε επιφάνειες δεν είναι και το καλύτερό σας (αφήστε που, το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένα άψογο), σας έχουμε ένα μοναδικό tip που θα διατηρήσει άψογο τον φούρνο σας, χωρίς εσείς να κουραστείτε.

Μία φορά τον μήνα, πριν πέσετε για ύπνο, πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με μισή κούπα αμμωνία. Όπως ο φούρνος είναι κρύος, τοποθετήστε μέσα του το μπολ, και κλείστε την πόρτα. Αφήστε την αμμωνία μέσα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Όσο εσείς κοιμάστε, η αμμωνία κάνει το θαύμα της. Το επόμενο πρωί, με ένα νωπό, μαλακό πανί, περάστε την επιφάνεια του φούρνου σας και δείτε τους λεκέδες και τα υπολείμματα φαγητού να εξαφανίζονται!

Καθαρισμός φούρνου: Ο πιο εύκολος τρόπος για να πείτε αντίο στα καμένα λίπη χωρίς τριψίματα

Καθαρισμός φούρνου: Εξαφανίστε τις γρατσουνιές και την βρωμιά από τα μάτια της κεραμικής εστίας

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία. Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν