Καθαρισμός φούρνου: Πως να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη και λάδια με ένα υλικό που έχετε στο ντουλάπι σας

Καθαρισμός φούρνου: Με αυτό το υλικό θα καθαρίσετε φυσικά τον φούρνο σας

Το καθάρισμα στο σπίτι άμα δεν γνωρίζει κάποιος τα σωστά κόλπα, απαιτεί κόπο και χρόνο. Όμως ο σωστός τρόπος μπορεί να λύσει τα χέρια, σε μια δουλειά του σπιτιού. Ο στόχος είναι να καθαριστεί το σήμειο που θέλει, γρήγορα, εύκολα και χωρίς να παιδευτεί.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια. Δηλαδή, δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Όμως, με απλούς τρόπους μπορεί να μειώσει το χρόνο στο μισό. Όσον αφορά την καθαριότητα του φούρνου της κουζίνας, δεν καθαρίζεται τόσο συχνά, όσο γίνονταν.

Η συχνή χρήση του φούρνου αφήνει συνήθως καμένα λίπη, οσμές και σημάδια. Τα περισσότερα, δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό, διότι μετά την εκτέλεση μιας συνταγής στην κουζίνα επικρατεί χάος. Μάλιστα, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε δεν είναι άλλο από το να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να σώσει μια νοικοκυρά είναι η μαγειρική σόδα.

Ο τρόπος για έναν εύκολο καθαρισμό του φούρνου

– Βάλτε μια ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ και με λίγο νερό δημιουργήστε ένα παχύρευστο μείγμα.
– Απλώστε το μείγμα στην πόρτα της κουζίνας και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά.
– Καθαρίστε με ένα καθαρό, νωπό πανί, την πόρτα του φούρνου.

Το βέβαιο είναι πως ο φούρνος θα λάμψει. Έτσι, θα μπορείτε ξανά να ψήσετε, χωρίς να έχει δυσάρεστα υπολείμματα από τις προηγούμενες μαγειρικές απόπειρές σας.

Related posts

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες: 2 φωτογραφίες αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Μετά το οριστικό της τέλος: Τα είπε όλα με μια φωτογραφία η Ελένη Μενεγάκη

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του – «Μαθαίνω ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν»