Καθαρισμός πλυντήριου: Ο έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια και να γίνει σαν καινούργιο

by Εύα Ζαχαριάδη

Καθαρισμός πλυντήριου: Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε μια σωστή απολύμανση

Ακόμα και στο πλυντήριο μαζεύονται μικρόβια και βρωμιές. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να κάνετε μια καλή απολύμανση και να γίνει σαν καινούργιο.

Ξύδι και μαγειρική σόδα

Λίγα είναι τα πράγματα μέσα στο σπίτι που δεν μπορούν να καθαριστούν με σόδα και ξίδι. Ανακατέψτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό. Ρίξτε το μείγμα στο συρταράκι που τοποθετείτε πάντα το απορρυπαντικό όταν βάζετε μια πλύση στο πλυντήριο ρούχων. Βάλτε μέσα στο πλυντήριο (εκεί που μπαίνουν τα ρούχα) 2 φλ. ξίδι και ξεκινήστε κανονικά την πλύση με την υψηλότερη θερμοκρασία νερού.

Οι έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας

Χλωρίνη και νερό

Αν το πλυντήριό σας έχει μαζέψει πολλή μούχλα (ειδικά κάτω από το λάστιχο στην «είσοδο» του πλυντηρίου) η λύση είναι μια και ακούει στο όνομα χλωρίνη! Ανακατέψτε ίση ποσότητα χλωρίνης και ζεστού νερού και βουτήξτε μια άσπρη πετσέτα μέσα στο μείγμα.

Βάλτε την πετσέτα πάνω στο σημείο που έχει συγκεντρωθεί πολλή μούχλα και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της για 30 λεπτά. Μόλις βγάλετε την πετσέτα από το λάστιχο τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα το λάστιχο. Κάντε μια πλύση με ζεστό νερό (βάζοντας και την πετσέτα που χρησιμοποιήσατε στο πλυντήριο) για να καθαρίσει το πλυντήριο από τα υπολείμματα χλωρίνης αλλά και άλλες βρομιές που ίσως έχουν συσσωρευτεί.

Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, ξαναρυθμίστε το πλυντήριο σε νέα πλύση βάζοντας στο εσωτερικό 2 φλ. ξίδι και μερικές πετσέτες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo