Καθαρίστε τα ξύλινα έπιπλα και κάντε τα να γυαλίζουν: Ο εύκολος και οικονομικός τρόπος με 2 υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Ξύλινα Έπιπλα: Καθαρίστε τα και κάντε τα να γυαλίζουν

Τα ξύλινα έπιπλα παρά την ομορφιά τους, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και κάθε νοικοκυρά οφείλει να τα φροντίζει. Το παρακάτω άρθρο σας δίνει ορισμένες οδηγίες με σκοπό να φροντίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας.

Σε αντίθεση με το ξύλο που υπάρχει σε εξωτερικούς χώρους και θέλει πολύ περισσότερη φροντίδα, τα ξύλινα έπιπλα που έχουμε στο σπίτι μας θέλουν λίγα και καλά για να μας χαρίζουν καθημερινά την ομορφιά και την ζεστασιά τους. Στο εμπόριο σίγουρα κυκλοφορούν πολλά χημικά προϊόντα που κάνουν αρκετά καλή δουλειά. Εμείς, όμως, προτιμάμε τα φυσικά προϊόντα πρώτον λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών των χημικών και δεύτερον για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας.

Καθαρίστε τα ξύλινα έπιπλα και κάντε τα να γυαλίζουν: Ο εύκολος και οικονομικός τρόπος με 2 υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Ξύλινα έπιπλα: Πως να τα καθαρίσετε;

Υπάρχει ένα φυσικό καθαριστικό και γυαλιστικό που μπορούμε να φτιάξουμε με μόνο δυο υλικά που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Είναι το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τι να πρωτοπείς γι’αυτά τα δυο μαγικά υλικά; Σε ένα γυάλινο μπουκάλι αναμείξτε 60ml ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμονιού ή 1/4 κ.γ αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Ανακινήστε πολύ καλά. Με το μείγμα ποτίστε μια πολύ μαλακή πετσέτα ή βαμβάκι και περάστε τα έπιπλα σας. Το λάδι θα θρέψει, προστατέψει και θα γυαλίσει τα έπιπλα σας ενώ το λεμόνι θα τα καθαρίσει και θα τα ζωντανέψει.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν