Κεφαλονιά: Άλογο βούτηξε σε πισίνα ξενοδοχείου για να δροσιστεί

by Τόνια Τζαφέρη

Κεφαλονιά: Άλογο βούτηξε σε πισίνα ξενοδοχείου

Κεφαλονιά: Μια βουτιά στην πισίνα ενός ξενοδοχείου στην Κεφαλονιά είπε να απολαύσει ένα άλογο. Το οποίο αποφάσισε να δροσιστεί εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Ο καύσωνας δεν είναι ανυπόφορος μόνο για τους ανθρώπους. Καθώς μέχρι και ένα άλογο αναζήτησε μια ανάσα δροσιάς στο νησί του Ιονίου, πέφτοντας στην πισίνα ενός τουριστικού καταλύματος.

Το πανέμορφο τετράποδο από τη ράτσα των αλόγων του Αίνου, ξέκοψε από το κοπάδι του. Και πήγε μια βόλτα στο μικρό παραλιακό χωριό Κατελειός του Δήμου Ελειού – Πρόνων.

Εκεί βρήκε την ευκαιρία να κάνει το μπάνιο του στην πισίνα ενός ξενοδοχείου. Αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους βρίσκονταν εκεί εκείνη τη στιγμή.

Άμεσα ωστόσο ενημερώθηκε η Πυροσβεστική. Ανδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο, βγάζοντας το άλογο από την πισίνα. Αφού πρώτα το έδεσαν με ιμάντες.

Το άλογο μετά την περιπέτειά του, αφέθηκε και πάλι ελεύθερο. Ενώ φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσής του, που, σύμφωνα με το ekefalonia.gr, κράτησε περίπου δύο ώρες. Ανέβασε ο David Evans (πιθανότατα τουρίστας) στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μικρόσωμα άλογα του Αίνου διαβιώνουν ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση στις νοτιοανατολικές πλαγιές του ομώνυμου όρους στην Κεφαλονιά.

Κεφαλονιά: Άλογο βούτηξε σε πισίνα ξενοδοχείου

Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου έχει αναλάβει την προστασία τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα