Κέρδισε τη δίκη ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Ανακαλείται η ακύρωση της βίζας, δεν φεύγει από την Αυστραλία

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνεχίζει την μάχη του με φανατικούς υποστηρικτές

To θρίλερ με τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς αλλά και την μάχη που δίνει προκειμένου να συμμετέχει στο μεγάλο τουρνουά της Αυστραλίας, χωρίς όμως να έχει εμβολιαστεί… συνεχίζεται δυναμικά.

O Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεση που έκανε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του.

Μεγάλη νίκη για τον Σέρβο πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς στο δικαστήριο το οποίο εκδίκασε την έφεσή του για την ακύρωση της βίζας του καθώς ο δικαστής ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι η απόφασή αυτή πρέπει να ανακληθεί.

Όπως είπε, μάλιστα, η απόφαση για ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς «ήταν παράλογη». Ο δικαστής Κέλι διέταξε να επιστραφούν άμεσα στον Τζόκοβιτς το διαβατήριο και όλα τα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Ο Τζόκοβιτς δικαιώθηκε σύμφωνα με το δικαστήριο επειδή η κυβέρνηση δεν του έδωσε αρκετό χρόνο αφού τον ενημέρωσε για την πρόθεσή της να ακυρώσει τη βίζα του για να ετοιμάσει την απολογία του και να απαντήσει πλήρως.

Επιμένει η Αυστραλία στην ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς

Σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun αυτό σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς θα αγωνίστει κανονικά στο Australian Open. Νομικές πηγές ωστόσο λένε οτι η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα συμμορφωθεί μεν με την απόφαση του δικαστηρίου, εξετάζει ωστόσο άλλους τρόπους για να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

Ο δικαστής είπε ότι εάν η κυβέρνηση, ασκήσει προσωπική εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του, τότε ο Τζόκοβιτς δεν θα έχει δικαίωμα να επιστρέψει στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Alex Hawke, μπορεί πλέον να παρέμβει προσωπικά και να αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα του ούτως ή άλλως για εντελώς νέους λόγους.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο.

Όσο διήρκεσε η περιπέτειά του και η αντιδικία του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, ο 34χρονος Τζόκοβιτς έμεινε στο Park Hotel στο Carlton, ένα κέντρο κράτησης που φιλοξενεί πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, αλλά ήταν μαζί με τους δικηγόρους του όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε ζητήσει να μεταφερθεί σε χώρο όπου θα μπορούσε να προπονηθεί, όπως επίσης και να έχει πρόσβαση σε ειδικά vegan γεύματα -κάτι που οι Αρχές του αρνήθηκαν. Πλέον αναμένεται να μεταβεί σε κατάλυμα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μελβούρνης.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στο πλευρό του ο διεθνής Τύπος

Ήταν δίκαιο και έγινε, και νομικά, πράξη. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πλέον ελεύθερος να αγωνιστεί στο Open της Αυστραλίας και ο διεθνής Τύπος πανηγυρίζει με δημοσιεύματά του.

Ο Σέρβος superstar άκουσε το δικαστήριο της Μελβούρνης να τον δικαιώνει καθώς είχε παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να εισέλθει στη χώρα και πλέον απομένει να τον δούμε στα κορτ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το BBC αναφέρει στο δημοσίευμά του «Κέρδισε τη δίκη ο Τζόκοβιτς, παραμένει στην Αυστραλία».

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη