Κιμωλία: Οκτώ άγνωστες χρήσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή σας και γιατί πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

Κιμωλία: Οι χρήσεις που δεν είχες φανταστεί

Μπορεί να ξυπνάει μνήμες σχολείου στους παλιότερους, ωστόσο η κιμωλία είναι ένα υλικό το οποίο κυριολεκτικά μπορεί να φανεί χρήσιμο για πολλές χρήσεις.

Η χρήση της κιμωλίας λοιπόν δεν βοηθά μόνο τους μαθητές να γράφουν στον πίνακα. Η κιμωλία έχει πολλές χρήσεις, τις οποίες ο περισσότερος κόσμος, δεν γνωρίζει. Ποιες είναι, όμως, αυτές;

Αφαιρέστε τους επίμονους και λιπαρούς λεκέδες: Δοκιμάστε να τρίψετε ένα κομμάτι που έχει κάποιο λιπαρό λεκέ, με κιμωλία. Περιμένετε για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, σκουπίστε την περίσσεια κιμωλία και πλύνετε το ρούχο σας στο πλυντήριο.

Διατηρείστε λαμπερά, τα ασημικά σας και εμποδίστε τα κοσμήματά σας από το μαύρισμα: Βάλτε ένα κομμάτι κιμωλίας μέσα στο ντουλάπι ή τα συρτάρια, όπου έχετε τα ασημένια σκεύη σας. Αυτό θα εμποδίσει τα κουζινικά σας να γίνουν μαύρα. Το ίδιο ισχύει και για την κοσμηματοθήκη σας.

Περισσότερες χρήσεις της κιμωλίας που θα σου φανούν χρήσιμες

Απομακρύνετε την υγρασία από τις ντουλάπες: Τοποθετήστε την κιμωλία στα καλάθια με τα άπλυτα, στα ντουλάπια και τα συρτάρια σας. Είναι βέβαιο πως θα απαλλαγείτε από τη μούχλα μια για πάντα.

Προστατευτείτε από τη σκουριά, όσον αφορά τα εργαλεία σας: Αφήστε ένα κομμάτι κιμωλίας στην εργαλειοθήκη σας και το βέβαιο είναι πως θα προστατέψετε τα εργαλεία σας από το πρόβλημα της σκουριάς.

Απαλλαγείτε από μικρά έντομα και παράσιτα: Τραβήξτε γραμμές με κιμωλία στην πόρτα, στα παράθυρα και τα ανοίγματα της κουζίνας σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να απωθήσετε τα ενοχλητικά έντομα και παράσιτα.

Αφαιρέστε τις κιτρινίλες από ρούχα και παπούτσια: Τρίψτε τα λευκά ενδύματα πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Αυτό θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της πλύσης στο πλυντήριο να αποφύγετε τις κιτρινίλες. Έτσι, τα ρούχα σας θα διατηρήσουν το χρώμα τους.

Τρίψτε μια κιμωλία επάνω στον τοίχο που έχει λεκέδες και θα δείτε πως όλα τα σημάδια θα εξαφανιστούν.

Απομακρύνετε τους λεκέδες από τους τοίχους: Τρίψτε μια κιμωλία επάνω στον τοίχο που έχει λεκέδες και θα δείτε πως όλα τα σημάδια θα εξαφανιστούν.

Διατηρείστε τα νύχια σας υγιή και καθαρά: Για καθαρά, λαμπερά και φωτεινά νύχια, αρκεί να τα τρίψετε με μια βούρτσα που έχει πάνω της κιμωλία. Είναι βέβαιο πως θα εκπλαγείτε.

Related posts

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά: Το ισχυρό σπιτικό καθαριστικό που κάνει τη λεκάνη της τουαλέτας να λάμπει χωρίς τρίψιμο και χημικά

Καθαρίστε στο άψε – σβήσε: 17 έξυπνα, γρήγορα και οικονομικά κόλπα καθαριότητας

Κανονικό παλάτι: Αυτό είναι το γουστοζίκο και σικ σπίτι της Μαρίας Μπεκατώρου και του Αντώνη Αλεβιζόπουλου

Κατερίνα Παππουτσάκη: Το νέο σπίτι στον Χολαργό με μεγάλο σαλόνι, ονειρική κουζίνα και μαγεμένο μπαλκόνι

Γιώργος Μαζωνάκης: Το χλιδάτο σπίτι του που μοιάζει με 5άστερο ξενοδοχείο λες και είναι βγαλμένο από εξώφυλλο περιοδικού

Τζίνα Αλιμόνου: Το παραμυθένιο μίνιμαλ σπίτι της, το τζάκι νέας εποχής και το λευκό σαλόνι της

Έχει θέα όλη την Νέα Υόρκη: Το μοντέρνο σπίτι της Μαρίας Τζομπανάκη στην Αμερική θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Πιο μεγάλη και από παλάτι: Βίλα 700 τ.μ. για τον Νίκο Χατζηνικολάου στην Εκάλη

Η θυσία του παππού για την εγγονή: Πούλησε το σπίτι του για να πληρώσει τις σπουδές της εγγονής του και ο κόσμος του αγόρασε νέο