Κολοσσός της Ρόδου: Πως θα ήταν σήμερα και άλλα 6 θαύματα του κόσμου αν δεν είχαν καταστραφεί

Κολοσσός της Ρόδου: Εικόνες από το πως θα ήταν σήμερα

Μπορεί να γνωρίζουμε τα θαύματα που υπάρχουν και έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτά, αλλά έχουν υπάρξει και αλλά επιτεύγματα τα οποία με την πάροδο του χρόνου καταστράφηκαν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως στην αρχαιότητα υπήρξαν θαύματα. Ωστόσο, αν τους ρωτήσει κάποιος το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζουν τον αριθμό τους, αλλά και ποια ήταν τα συγκεκριμένα θαύματα της αρχαιότητας.

Πρόκειται για τα θαύματα, τα οποία πήραν τη συγκεκριμένη ονομασία, καθώς βρίσκονται στον κατάλογο του Αντίπατρου του Σιδωνίου. Ο Αντίπατρος Σιδώνιος ήταν Έλληνας συγγραφέας και ποιητής του 2ου αιώνα π.Χ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σύμφωνα και με ιστορικές πηγές, τα είχε επισκεφθεί όλα.

Πέρα από τον Κολοσσό της Ρόδου, πως θα ήταν σήμερα οι Πυραμίδες της Γκίζας

Από τα επτά θαύματα, το μόνο που παραμένει στη θέση του μέχρι και σήμερα είναι, οι Πυραμίδες της Γκίζας. Αυτές αποτελούν τα πιο παλιά και σωζόμενα κτίσματα, αλλά και τις πιο διάσημες από τις πυραμίδες του κόσμου. Όσον αφορά την κατασκευή τους, αυτή υπολογίζεται περίπου στο 2580 π.Χ. Σχετικά με το μέρους που βρίσκονται, αυτό είναι στη Νεκρόπολη της Γκίζας.

Οι πυραμίδες έφεραν εξωτερικά αστραφτερό ασβεστόλιθο. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, αυτός χάθηκε. Μάλιστα, σε μία τρισδιάστατη απεικόνιση, που δημοσίευσε, η «Mail», φαίνεται ξεκάθαρα πως ήταν τα επτά θαύματα του κόσμου σε προγενέστερες χρονικά περιόδους ύπαρξής τους.

Πως θα ήταν σήμερα ο Κολοσσός της Ρόδου και αλλά θαύματα

Related posts

Με τον Κωνσταντίνα Αργυρό δείπνησαν Κασσελάκης και Τάιλερ – Στο δίπλα τραπέζι η Ελένη Φουρέιρα

Σε απόγνωση οι τηλεθεατές: Αποχωρεί από την ελληνική τηλεόραση και τον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Αυτιάς

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Διακóπτουμε την κοινωνία μας με τους ψηφισαντας εναντίον του Θείου νóμου»