Κολύμπησε από τη Ρόδο ως τη Σύμη: Εκπλήρωσε το τάμα του ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης εκπλήρωσε το τάμα του

Ένα προσωπικό τάμα εκπλήρωσε ο χρύσος Παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Κολύμπησε δέκα ώρες από την Ρόδο ως την Σύμη και διήνυσε 25 ναυτικά μίλια, σχεδόν 47χλμ. Ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης έφτασε στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στην Σύμη όπου παρέδωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, «ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

»Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας».

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Ο φιλανθρωπικός σκοπός πίσω από το μεγάλο εγχείρημα

Το εγχείρημα είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει συμμετάσχει σε πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες και έχει αποσπάσει δέκα μετάλλια (4 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα), δεκατέσσερις παγκόσμιους τίτλους και 24 παγκόσμια ρεκόρ.

(Φωτ.: facebook / Ιερά Μητρόπολις Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου)

Related posts

Μεγάλη νίκη για την Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για την δıκαίωση 57 ψuχών

Η πρώτη φωτογραφία της λατρεμένης ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Παγκόσμια αναταραχή: «Πeθαναν» τον βασιλιά Κάρολο – Τι συμβαίνει και δάκρυσε ο πλανήτης