Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Στο Ευρωκοινοβούλιο διορίστηκε ο γιος του πρωθυπουργού

by Εύα Ζαχαριάδη

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ο διορισμός στο Ευρωκοινοβούλιο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί από μια είδηση που αφορά τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πληροφορία πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ειδικότερα, φέρεται να έχει προσληφθεί ως συνεργάτης σε γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν σε προεκλογική του ομιλία από τη Βόρεια Ελλάδα «πολλές και καλές νέες δουλειές για τα νέα παιδιά», ενώ εμφανιζόταν βέβαιος ότι θα «πατάξει» το brain drain. Δυο χρόνια μετά ο γιος του πρωθυπουργού, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, έχει προσληφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Στο Ευρωκοινοβούλιο διορίστηκε ο γιος του πρωθυπουργού

Το χρονικό πίσω από τον διορισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αρχικά προσελήφθη ως ασκούμενος στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021, τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Όπως ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει στην εφημερίδα Documento, «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

Ο μισθός σε αυτή τη θέση κυμαίνεται από 1.680 ευρώ έως και 7.740 ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πονς, ο γιος του πρωθυπουργού βρίσκεται στην 1η βαθμίδα, τη χαμηλότερη για διαπιστευμένο βοηθό στο ΕΚ. Σημειώνεται, ακόμη, ότι, όπως αναφέρει το avgi.gr, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος». Στο ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεσολάβησε για να προσλάβει τον γιο του απάντησε μονολεκτικά «Όχι».

 

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo