Κoρίτσι γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος: Δείτε σε Βίντεο με τι θαρραλέο τρόπο ζει.

by Τόνια Τζαφέρη
Κoρίτσι γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος: Δείτε σε Βίντεο με τι θαρραλέο τρόπο ζει.

Μαχήτρια της ζωής: Κορίτσι γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος

Μαχήτρια της ζωής: Είναι και αυτές οι ιστορίες που πραγματικά δείχνουν την θέληση για ζωή. Εκ πρώτης όψεως, η Virsaviya Borun-Goncharova μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο 11χρονο κopίτσι στον κόσμο.

Η Virsaviya πάσχει από θωρακοκοιλιακό σύνδρομο της πενταλογίας του Καντρέλ. Μια γενετική ασθένεια με συχνότητα μικρότερη από από 1 ανά ένα εκατομμύριο γεννήσεις.

Ως αποτέλεσμα της πάθησής της, η καρδιά της χτυπά κάτω από το δέρμα της έξω από τον θωρακικό κλωβό. Τελείως απροστάτευση και χωρίς τα «μέτρα ασφαλείας» που παρέχει ο οργανισμός μας.

«Αυτή είναι η καρδιά μου», είπε η μικρούλα σε δημοσιογράφους του BBC. Δείχνοντας το ζωτικό όργανο που προεξέχει στο στήθος της.

«Είμαι η μοναδική που έχει μια τέτοια καρδιά», συμπληρώνει. Εξηγώντας ότι ακόμα και τα σκληρά υφάσματα των ρούχων μπορούν να της προκαλέσουν πόνο. «Φροντίζω να φοράω μαλακά ρούχα όταν ντύνομαι, γιατί αλλιώς νιώθω ενόχληση.

Όταν η μικρούλα γεννήθηκε  στη Ρωσία, οι γιατροί εκεί είπαν στη μητέρα της να προετοιμαστεί για το χειρότερο. Ωστόσο η θαρραλέα μικρούλα κατάφερε να επιβιώσει πολύ περισσότερα χρόνια από όσα προέβλεπαν οι γιατροί.

Ταξίδεψε με τη μαμά της στις ΗΠΑ, όπου ήλπιζαν ότι κάποιος γιατρός θα μπορούσε να εγχειρίσει το κopιτσάκι. Προς μεγάλη τους απογοήτευση, δεν έχει βρεθεί ακόμα γιατρός πρόθυμος να εγχειρίσει τη μικρούλα. Ενώ η αυξημένη πίεσή της δυσκολεύει την κατάσταση.

Ωστόσο δεν χάνει με τίποτα την ελπίδα της. Και είναι σίγουρα πως κάποια μέρα θα κάνει όλα τα όνειρά της πραγματικότητα.

Βίντεο και φωτογραφίες από την μικρή μαχήτρια της ζωής