Κώστας Χατζηχρήστος:Το ξεκίνημα, το πρόβλημα με τον αλκοολισμό και η οικονομική καταστροφή

Του Αντώνη Βαλμά

Κώστας Χατζηχρήστος: Πως ξεκίνησε ο αγαπημένος κωμικός

Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός, που άφησε ιστορία με τους ρόλους του στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, γεννήθηκε το 1921 στη Θεσσαλονίκη. Ο Κώστα Χατζηχρήστος αρχικά είχε διαλέξει το επάγγελμα του στρατιωτικού. Εγκατέλειψε γρήγορα όμως την στρατιωτική του καριέρα για να ακολουθήσει την αγάπη του για το θέατρο.

Όταν αποφοιτούσε από την Στρατιωτική Σχολή άρχισε ο πόλεμος και η κατοχή. Σ’ αυτή την περίοδο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο με το θίασο του Λουκή Μυλωνά. Στα μέσα της δεκαετίας του 50′, ύστερα από ένα σύντομο γάμο με κάποια Νίτσα, έφυγε για την Αθήνα και άρχισε να παίρνει μέρος σε θιάσους, βαριετέ, δηλαδή ποικιλιών.

Ο μεγάλος κωμικός είχε σπουδαία κινηματογραφική δραστηριότητα. Συμμετείχε σε πάνω από 100 ταινίες. Ο Κώστας Χατζηχρήστου είχε αναλάβει την παραγωγή τριών ταινιών και την σκηνοθεσία από άλλες οκτώ ταινίες. Οι πιο μεγάλες του κινηματογραφικές επιτυχίες είναι: «Τα Κωθώνια του Συντάγματος» (1956), «Οι Τρεις Ντετέκτιβ» (1957), «Τσαρούχι, Πιστόλι, Παπιγιόν» (1957), «Γερακίνα» (1958), «Διακοπές στην Κολοπετινίτσα» (1959), «Να Ζήσουν τα Φτωχόπαιδα» (1959), «Ο Ηλίας του 16ου» (1959), «Λαός και Κολωνάκι» (1959), «Ο Θύμιος τα ’χει Τετρακόσια» (1960), «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960).

Το πρόβλημα του Κώστα Χατζηχρήστου με τον αλκοολισμό

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, ο Κώστας Χατζηχρήστος αποφάσισε να κάνει λίγες εμφανίσεις, εξαιτίας προσωπικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε. Αφού πέθανε η τέταρτη γυναίκα του, σε ηλικία 42 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός βυθίστηκε στη κατάθλιψη και βρίσκει παρηγοριά στο αλκοόλ. Ο μεγάλος ηθοποιός απέκτησε πρόβλημα με τον αλκοολισμό που τον έκανε να απομονωθεί για πολλά χρόνια. Στην επιθεώρηση «Ανδρέα προχώρα, σε θέλει άλλη χώρα» ο μεγάλος κωμικός εμφανίστηκε για τελευταία φορά.

Η μεγάλη οικονομική καταστροφή του Κώστα Χατζηχρήστου

Ο Κώστας Χατζηχρήστος την τελευταία 20ετία της ζωής του έπρεπε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη οικονομική καταστροφή. Στα τελευταία 20 χρόνια έκανε επενδύσεις στον χώρο των θεατρικών παραγωγών. Αυτές οι επενδύσεις οδήγησαν τον ηθοποιό σε οικονομικό αδιέξοδο και τον κατέστρεψαν οικονομικά.

Η Βούλα Χατζηχρήστου είχε αναφέρει ότι ο μεγάλος κωμικός έφυγε πικραμένος. Μαζί με την οικονομική του καταστροφή είχε χάσει και το θεατρό του. Ο ηθοποιός έκλαιγε γιατι δεν είχε να πληρώσει τα ενοίκια και επειδή του πήρανε την μεγάλη του αγάπη, το θέατρο που ήταν ιδιοκτήτης. 

Ο Κώστας Χατζηχρήστος έφυγε από την ζωή, από λοίμωξη του αναπνευστικού. Την τελευταία του πνοή την άφησε στην Αθήνα, στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών.

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ