Κουρκουμάς: Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι καλό για την πέψη, είναι αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και καθυστερεί τη γήρανση

Κουρκουμάς: Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι καλό για την πέψη και αντιοξειδωτικό. Μάλιστα, εδώ και μερικά χρόνια οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό το κοκκινωπό μπαχαρικό σώζει ζωές. Πρόκειται για μπαχαρικό γνωστό εδώ και αιώνες, αλλά μόνο πρόσφατα μπήκε στη σύγχρονη ζωή μας. Εγινε σταρ στα βιβλία διατροφής, φάρος των συνταγών που κάνουν καλό στην υγεία και πρωταγωνιστεί στο Instagram , σε όλες τις μορφές. Ισχυρό αντιοξειδωτικό Το αποκαλούν «το σαφράν των Ινδιών» για το κίτρινο χρώμα του και φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Στην πραγματικότητα, βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση των κυττάρων μας, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει αρκετές ασθένειες και να καθυστερεί τη γήρανση.

Αντιφλεγμονώδες υλικό: Αυτή η ιδιότητα του κουρκουμά έχει εξακριβωθεί από την επιστήμη. Καταπολεμά τις φλεγμονές και τον πόνο, ειδικά τους πόνους των αρθρώσεων. «Ο κουρκουμάς έχει εξακριβωθεί ότι δρα σαν φάρμακο στις ασθένεις φλεγμονών του πεπτικού συστήματος», δηλώνει ο δόκτωρ Gilles Bommelaer, γαστρεντερολόγος στο νοσοκομείο Clermont-Ferrand και επικεφαλής έρευνας για τις συνέπειες του μπαχαρικού στην θεραπεία της νόσου του Κρον.

Βοηθάει την πέψη: Εχει αποδειχθεί ότι ο κουρκουμάς βοηθάει την πέψη και προστατεύει το συκώτι, αλλά όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στον οργανισμό.

Μπαχαρικό εναντίον καρκίνου: Οι επιστήμονες και ογκολόγοι αποδέχονται ότι η κουρκουμίνη δρα καταλυτικά στην πορεία της ασθένειας. «Ο κουρκουμάς παίζει τον ρόλο μιας ηλεκτρικής σκούπας» δηλώνει ο δόκτωρ Bommelaer, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνες για τις θετικές συνέπειες του μπαχαρικού στον καρκίνο του στήθους και του προστάτη.

Πώς να καταναλώσετε τον κουρκουμά

Στην κουζίνα: Μπαίνει σε μαρινάδες και σαλάτες και είναι ιδανικό θεραπευτικό όταν συνοδεύεται από πιπέρι. Είναι καλύτερο να το αγοράζει κανείς σε ρίζα γιατί η σκόνη οξειδώνεται πιο εύκολα.

Σε ζεστή μορφή: Μετά από ένα βαρύ δείπνο, βάζουμε τη ρίζα του κουρκουμά σε νερό. Μόλις βράσει, βγάζουμε το ζωμό και σουρώνουμε. Η γεύση είναι στυφή αλλά το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό.

Σε χυμούς: Ανακατέψτε τον κουρκουμά με άλλα φρούτα ή λαχανικά, ωμά, σε μπλέντερ

Σε θεραπεία: Στα φαρμακεία πωλείται σε χάπια και μπορεί κάποιος να τα καταναλώσει για μικρή περίοδο, θεραπευτικά.

Βινεγκρέτ με κουρκουμά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κουρκουμά
  • 1 πρέζα τσίλι τριμμένο ή μπούκοβο
  • Τα ανακατεύετε και έχετε μια εκπληκτική σάλτσα για τις σαλάτες σας

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη