Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες είδαν το εισόδημα τους να μεγαλώνει»

by Τόνια Τζαφέρη
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες είδαν το εισόδημα τους να μεγαλώνει»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του στο 14ο συνέδριο του κόμματος

Το τριήμερο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό να θίγει διάφορα θέματα, με ένα από αυτά να είναι και η αναφορά στο εισόδημα των πολιτών.

Ημεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα. Περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση. Πρέπει να ενώσουμε τους πολίτες κάτω από ένα κοινό αίσθημα ασφάλειας. Να ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες, να τους κάνουμε ξανά υπερήφανους. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες. Οι πολίτες είδαν μεγάλα έργα να προχωρούν.

Με χαλύβδινη άμυνα και πολύ ισχυρές συμμαχίες. Στον αντίποδα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Παλεύουν δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και αυτή που μένει καθηλωμένη. Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες είδαν το εισόδημα τους να μεγαλώνει»

Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης – Είμαστε με την Ουκρανία Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Μετά τη ρωσική εισβολή όλοι είμαστε σε πόλεμο και σε πολλαπλά επίπεδα.

Στο γεωστρατηγικό μέτωπο η ρωσική εισβολή γίνεται μοντέλο προσομοίωσης, στο διπλωματικό γιατί αναδιατάσσει τις συμμαχίες, και στο οικονομικό γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες. Έχω πει πως χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού. Προσδοκώ πως οι προτάσεις μας θα εισακουστούν. Όμως δεν αδρανήσαμε το κράτος επιδοτεί το ρεύμα σε νοικοκυριά επιχειρήσεις και αγρότες. Δεν μπορώ να περιμένω όμως να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα”

Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία. Από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο.

Κάθε ανήφορος έχει κόπο αλλά έχει και προορισμό, ο κατήφορος οδηγεί προς τα πίσω. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Δύση. Υπηρετούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις με τους φίλους μας για να μπορούμε και εμείς να ζητούμε την συμπαράστασή τους εάν αυτό χρειαστεί. Τελεία και παύλα». Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες είδαν το εισόδημα τους να μεγαλώνει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας απολογισμό της θητείας του:

Σημείωσε ότι το 2019 γύρισε σελίδα μετά από μια δεκαετή περιπέτεια και 4 χρόνια λαϊκισμού. Έκανε αναφορά στις αλλεπάλληλες κρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος όπως η μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο οργανωμένη από την Τουρκία, τα καταστροφικά ξεσπάσματα της φύσης και την πανδημία. «Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πατρίδας με επενδύσεις να ανακουφίσουμε τους πολίτες από τους φόρους και να προστατεύσουμε τους αδύναμους, Δεν υπάρχει προηγούμενο μια κυβέρνηση να προσπαθεί να αντιπαλέψει τόσες πολλές και αλλεπάλληλες κρίσεις και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Οι πολίτες είδαν το εισόδημα τους να μεγαλώνει και την ανεργία να πεφτει και κολοσσούς να επενδύουν στην χώρα μας και να γίνονται μεγάλα έργα. Κάναμε χαλύβδινη την άμυνα της Ελλάδας», τόνισε. Θύμισε ότι στην διάρκεια της πανδημίας το κράτος στάθηκε δίπλα στους πολίτες, ενώ ακόμα και όσοι δεν ψηφίζουν ΝΔ αναγνωρίζουν όπως είπε ότι φυλάξαμε τα σύνορά μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η δημοκρατία μας είναι πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη, ενώ σημείωσε ότι «Το παρόν που βιώνουμε δεν έχει σχέση με το παρελθόν που ζήσαμε». Πυξίδα μας η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη