Λάκης Γαβαλάς: Η συνέχεια του επεισοδίου με τους μοναχούς στο αεροπλάνο – “Με έβρισαν, λέει, του τράβηξα το μούσι”

by Newsroom i-diakopes.gr
Λάκης Γαβαλάς: Η συνέχεια του επεισοδίου με τους μοναχούς στο αεροπλάνο – “Με έβρισαν, λέει, του τράβηξα το μούσι”

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας μίλησε στην εκπομπή «I Love ΣουΚου» το Σάββατο 18 Μαΐου και περιέγραψε αναλυτικά τα προσβλητικά σχόλια που δέχτηκε, αποκαλύπτοντας πως συνεχίστηκαν και όταν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον των μοναχών και πως η εκκλησία θα πρέπει να φροντίσει να τους «βάλει σε τάξη».

Αρχικά, είπε: «Δεν είμαι πολύ καλά σήμερα μετά από αυτό το γεγονός που συνέβη. Με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ. Το σπίτι μου είναι δίπλα σε μια εκκλησία στον Άγιο Διονύση. Ακούω τις καμπάνες, με πιάνουν ευλαβικές στιγμές στη ζωή μου και παρόλο το ότι ξέρω διάφορες ιστορίες. Δυστυχώς μετά από αυτό που έγινε σήμερα, άκουσα και πάρα πολλά από πολλούς που μου έστειλαν μηνύματα: “Πόσο βρώμικοι είναι οι καλόγεροι και της εκκλησίας”. Με στεναχωρεί γιατί θέλω ο κόσμος να πιστεύει, να ανάβει το κερί του».

Λάκης Γαβαλάς: Η συνέχεια του επεισοδίου με τους μοναχούς στο αεροπλάνο – “Με έβρισαν, λέει, του τράβηξα το μούσι”

Έπειτα, περιέγραψε διεξοδικά το περιστατικό: «Με το που πηγαίνω μέσα στην αίθουσα και αφήνω την τσάντα μου, γυρίζει αυτός με το στόμα του γεμάτο φαγητό και μου λέει: “Είσαι άνδρας ή γυναίκα;”. Παίρνω και εγώ το κινητό μου και πάω και του λέω: “Σε καταγράφω, ξανακάνε μου την ερώτηση”. Για να μην έχω την ευθύνη ότι καταγράφω κάποιον παράνομα. Μετά μου λέει αυτός πάλι αυτό το πράγμα».

Συγχρόνως, αποκάλυψε ότι τα υβριστικά σχόλια συνεχίστηκαν και όταν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο: «Τελευταία στιγμή μπαίνω μέσα στο αεροπλάνο και αυτοί κάθονταν φυσικά στην πρώτη θέση. Και ξαφνικά μου λένε: “Π***ης, π***ης”, μέσα στο αεροπλάνο την ώρα που μπήκα, ο ίδιος ο μοναχός. Το είδαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι που ήταν δίπλα και μου λένε: “Αν θέλεις θα έρθουμε ως μάρτυρες”. Ταράχτηκα. Ένας μικρός κύκλος που είναι ένα αεροπλάνο, τρεις άνθρωποι με μαύρα, με γένια. Το κακό είναι ότι εγώ δυστυχώς δεν ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω από τον πνευματικό μου να μου την δώσει. Αλλά του τράβηξα το μούσι, γιατί με έπιασε μια κακία και λέω: “Δεν είναι δυνατόν”. Εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι εκπροσωπώ τους ανθρώπους που πιστεύουν στην εκκλησία, κάνουν δωρεές, δίνουν τη ζωή τους, προσεύχονται μέρα-νύχτα και αυτοί αλλοιώνουν όλο αυτό το πράγμα, όλη αυτή τη μυσταγωγία».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Δεν θα απευθυνθώ στη Δικαιοσύνη. Όποιοι είναι και είδαν και κάνανε και αν η Εκκλησία θεωρήσει ότι πρέπει να τους βάλει σε τάξη, ας τους βάλει σε τάξη».

Προτεινόμενα