Λάκης Κομνηνός: Η γυναίκα της ζωής του, ο γιος του που κληρονόμησε την γοητεία του, η φτώχεια και το άβολο σκηνικό με τις θαυμάστριες

Λάκης Κομνηνός: Λίγα λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό

Ένας από τους ζεν πρεμιέ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι ο Λάκης Κομνηνός. Ούκ ολίγες φορές έχει βρεθεί στο εξώφυλλο του θρυλικού περιοδικού, Ρομάντσο ενώ έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην ιστορία της ελληνικής υποκριτικής με το ταλέντο του.

Ο ηθοποιός, Λάκης Κομνηνός, έχει γεννηθεί το 1944, τον Ιούνιο στο νησί της Λέσβου. Το βαπτιστικό του όνομα είναι Απόστολος Πάστος. Για δύο χρόνια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και τελείωσε τις σπουδές του στην Δραματική Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη.

Ο γνωστός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι από τους ανθρώπους που συνέδεσε τη ζωή του με το πάθος του κυνηγιού.

Ο Λάκης Κομνηνός εξακολουθεί να διατηρεί την γοητεία του. Μια γοητεία που ξεχυνόταν από τις κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε από την δεκαετία του 60’ έως και το 2002.

Λάκης Κομνηνός: Ο δεύτερος γάμος με την γυναίκα της ζωής του

«Ήμουν 40 ετών στον δεύτερο γάμο μου με την Τζόρτζια Κοντράρου, είχε πει ο Λάκης Κομνηνός. Δεν μπερδευόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου, μετά λείπουμε τακτικά και έτσι δημιουργείται η επιθυμία να ξαναβρεθούμε», είχε πει ο ηθοποιός.

Μάλιστα, η σύζυγός του Τζόρτζια Κοντράρου είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την γνωριμία τους και την πρόταση γάμου λέγοντας: «Γνωριστήκαμε τυχαία σε δημοσιογραφική παρέα, εγώ δεν είχα ποτέ σχέση στο επάγγελμά μου με τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Όμως έκανα παρέα με δημοσιογράφους που έκαναν παρέα με καλλιτέχνες. Σε μια έξοδο έτυχε να είναι ο Λάκης και έτσι γνωριστήκαμε. Το πρώτο βήμα το κάναμε και οι δύο. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο. Δεν ήμασταν στην ηλικία που θα έλεγε ο ένας στον άλλον ‘θες να τα φτιάξουμε’.

Η πρόταση γάμου, την θυμάμαι πολύ καλά, ήταν σε μια περίοδο που είχα πολύ δουλειά, στη διάρκεια του ειδικού δικαστηρίου. Τότε, ήταν κάπου Νοέμβριος, πλησιάζαμε στις γιορτές και τελείως ξαφνικά μου είπε παντρευόμαστε στις 21 Δεκεμβρίου.

Να φανταστείς ούτε εγώ ούτε ο Λάκης ξέραμε ότι δεν γίνονται γάμοι πριν από τα Χριστούγεννα. Ετοιμάσαμε τον γάμο και όταν πήγαμε να πάρουμε τις άδειες μας είπαν δεν μπορείτε να παντρευτείτε, γιατί δεν γίνονται γάμοι αυτή την περίοδο.

Παντρευτήκαμε στη Μάνη, επικοινωνήσαμε με τους εκεί ιερείς, οι οποίοι μας είπαν ελάτε να παντρευτείτε εδώ, εδώ είναι άλλος ο Θεός. Και έτσι μας πάντρεψαν», είχε περιγράψει η δημοσιογράφος.

Ο ηθοποιός έχει έναν 25χρονο γιο με την τωρινή του σύζυγο, δημοσιογράφο, Τζώρτζια Κοντράρου, τον Δημήτρη και άλλους δύο γιους, τους οποίους απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Ντίνα Τριάντη.

Λάκης Κομνηνός: Ο μικρότερος γιος του που κληρονόμησε την ομορφιά του

Σε όλους όπως έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του, έχει τρομερή αδυναμία και φροντίζει να αφιερώνει αρκετό χρόνο για εκείνους. Πάντως πατέρας και γιος μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Ο Δημήτρης Κομνηνός, το μικρότερο από τα τρία αγόρια του Λάκη Κομνηνού, είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η επαγγελματική πορεία του Λάκη Κομνηνού

Άρχισε νέος την καριέρα του αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει από τον καλλιτεχνικό χώρο σε μια περίοδο που κανείς δεν αμφισβητούσε το πόσο αξιόλογος ήταν στη δουλειά του.

Διακρίθηκε σε ρόλους ξένου (Γερμανού ή Άγγλου) νεαρού με πλούσια καταγωγή, λόγω του παρουσιαστικού του. Έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο και συμμετείχε σε άλλες ως αφηγητής σε πολυάριθμα ντοκιμαντέρ. Ίδρυσε το 1975 την δική του εταιρεία παραγωγής και έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.

Η φτώχεια και το περιστατικό με τις θαυμάστριες που αποκάλυψε ο Λάκης Κομνηνός

Ο Λάκης Κομνηνός  είχε μιλήσει για τις εκδηλώσεις θαυμασμού από τις θαυμάστριες της εποχής του λέγοντας:”Εκείνα τα χρόνια τυπώναμε φωτογραφίες και ήταν δαπανηρό το παιχνίδι αυτό με τα αυτόγραφα. Δεν είναι όπως τώρα με τις selfies και όλα τα κορίτσια που θέλουν κάθονται με το κινητό και δεν παίρνουν φωτογραφία ή αυτόγραφο.

Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, πάρα πολλά χρήματα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ινδάλματα. Ήταν οι ηθοποιοί του κινηματογράφου, οι οποίοι είχαν μια μαζικότητα ας πούμε, οι ποδοσφαιριστές και λίγο άρχιζαν τότε οι τραγουδιστές.

Αυτοί λοιπόν είχαν μπει στο παιχνίδι του κυνηγητού, του ινδάλματος” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λάκης Κομνηνός.

“Όταν ήμασταν νέοι ηθοποιοί με τον μακαρίτη τον Τζανετάκο, κάναμε πολύ παρέα. Και εξαιρετικός ηθοποιός και στην παρέα.

Εκείνη την εποχή οι θίασοι, τα πετυχημένα έργα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη. Ήμασταν μαζί στον θίασο και πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσουμε τις παραστάσεις.

Συμπτωματικά εκείνη την ημέρα, είχαμε ίσα ίσα λεφτά για να πάμε στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μας πλήρωναν. Ήταν τσίμα, τσίμα που λέμε.

Σταματάμε να βάλουμε βενζίνη με τα τελευταία μας λεφτά, γιατί πηγαίναμε με το αυτοκίνητό του, και πληρώναμε ρεφενέ τα καύσιμα και τα έξοδα.

Εκείνη την ώρα σχολάει ένα σχολείο θηλέων και μας παίρνουν χαμπάρι και έγινε εκεί…

Μας έσκισαν τα πουκάμισα… Βγάζαμε και υπογράφαμε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου τα αυτόγραφα.

Οπότε εκεί που υπογράφαμε για να ικανοποιήσουμε τις θαυμάστριες, γυρνάει ο Τζανετάκος και μου λέει ‘ρε συ αν ήξεραν ότι είμαστε με 20 δραχμές στην τσέπη, θα μας ζήταγαν αυτόγραφα;’. Αυτό με σημάδεψε και προσπαθούσα στη ζωή μου αυτό να μην το ξεχάσω” είχε  αποκαλύψει ο Λάκης Κομνηνός.

Λάκης Κομνηνός: Το μεγάλο παράπονο

Σήμερα, ο Λάκης Κομνηνός μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Μάνης. Οι λόγοι προφανείς. Η αγάπη του για τη φύση και για το κυνήγι. «Η αγάπη μου για το κυνήγι προήλθε από τον πατέρα μου, ο οποίος με επιβράβευε όποτε έφερνα κάποιο θήραμα. Τα πρώτα μου κυνήγια έγιναν με σφεντόνα και λίγο αργότερα με ένα αυτοσχέδιο όπλο που είχα φτιάξει με μια σωλήνα νερού και λίγο αργότερα με μια παλιά κάννη όπλου».

Ο Λάκης Κομνηνός εδώ και αρκετό καιρό δεν εργάζεται. «Όχι μόνο δεν εργάζομαι αλλά ούτε και προτάσεις μου γίνονται», λέει. «Πλέον, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι δέχονται προτάσεις. Δεν υπάρχουν δουλειές και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν και προτάσεις».

Ο γνωστός ηθοποιός υποστηρίζει ότι τα τούρκικα σήριαλ είναι φθηνό προϊόν και γι’ αυτό προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση. «Παλαιότερα, εμείς είχαμε καλύτερα σήριαλ. Καλύτερες δουλειές που δεν συγκρίνονται με αυτές», υποστηρίζει.

Ο Λάκης Κομνηνός μιλάει για το μέλλον της Ελλάδας

Ο ηθοποιός  σημειώνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. «Έχω πάψει να είμαι αισιόδοξος είχε πει. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και εντάξει εμείς έχουμε ζήσει τη ζωή μας. Υπάρχουν όμως και οι νέοι».

Ο Λάκης Κομνηνός ενημερώνεται για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Παρακολουθεί ειδήσεις, διαβάζει βιβλία, επισκέπτεται μουσεία και φυσικά μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Μάνης λόγω της αγάπης του για τη φύση και την ύπαιθρο. Ασχολείται με την παραγωγή ντοκιμαντέρ γύρω από τη λαογραφία, την παράδοση, τον πολιτισμό και την τέχνη. Πιστεύει δε ότι οι νέοι που ασχολούνται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την επικοινωνία είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά, διότι, όπως λέει, οι καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

«Υπήρξε η περίοδος της φούσκας και τα αποτελέσματα αυτής της περιόδου φαίνονται σήμερα. Φυσικά, προβλήματα υπάρχουν σε πολλούς άλλους χώρους και όχι μόνο στον καλλιτεχνικό. Οπότε, ας μην διαμαρτυρόμαστε», αναφέρει. Για να καταλήξει στο ότι «Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση αλλά πάντοτε παίζει ρόλο και ο τρόπος που διαμορφώνεις τη ζωή σου».

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη