Λάμπρος Κωνσταντάρας: Η καριέρα του μεγάλου ηθοποιού στο ποδόσφαιρο και η ομάδα που ήταν τερματοφύλακας

by Εύα Ζαχαριάδη

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Η άγνωστη καριέρα στο ποδόσφαιρο

Λίγοι γνωρίζουν πως ο μεγάλος ηθοποιός του παλιού κινηματογράφου, υπήρξε ποδοσφαιρίστης και μάλιστα τερματοφύλακας σε μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα κι ακόμη κι αν είναι νέοι σε ηλικία έχουν δει έστω και μία ταινία του στη τηλεόραση. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους ηθοποιούς στην Ελλάδα.

Είχε συνεργαστεί σε πολλές κωμωδίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και άλλες κορυφαίες ηθοποιούς της εποχής του και οι περισσότερες ταινίες του είχαν “σπάσει” τα ταμεία εκείνη την εποχή. Μέχρι και σήμερα αναγνωρίζεται το υποκριτικό του ταλέντο και η ευκολία του να μας κάνει να γελάμε μέσα από τις γκριμάτσες και τις ατάκες του.

Κι ενώ όλη η Ελλάδα γνωρίζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, λίγοι γνωρίζουν την καριέρα του ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ κατά τη νεαρή του ηλικία. Ενώ ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν τον καυγά που είχε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με οπαδό από την κερκίδα. Διαβάστε παρακάτω:

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Η καριέρα του μεγάλου ηθοποιού στο ποδόσφαιρο και η ομάδα που ήταν τερματοφύλακας

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Η καριέρα στην ΑΕΚ

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας εκτός από το θέατρο αγαπούσε πολύ και τον αθλητισμό και είχε μία ιδιαίτερη αδυναμία στο ποδόσφαιρο και τον στίβο. Μάλιστα σε νεαρή ηλικία φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ στην θέση του τερματοφύλακα αν και συνήθως έπαιζε ως αναπληρωματικός. Η καριέρα αυτή έληξε νωρίς και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ακολούθησε το θέατρο.

Στον Λάμπρο Κωνσταντάρα δεν άρεσε μόνο να παίζει μπάλα αλλά και να παρακολουθεί μπάλα. Ήταν οπαδός της ΑΕΚ και μπορεί να θεωρούνταν ο τζέντλεμαν της εποχής όμως στο γήπεδο φώναζε, έβριζε, ωρυόταν, όπως έκαναν και συνεχίζουν και κάνουν μέχρι και σήμερα οι φίλαθλοι και οι οπαδοί του ποδοσφαίρου.

Αυτή του την αγάπη για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο την είχε μεταδώσει και στον γιο του Δημήτρη, αν και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ήταν Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ασχολούνταν και με τον στίβο έχοντας πολλές διακρίσεις στην σφαίρα και στο ακόντιο.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας μπορεί να υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες όμως πολύ συχνά πήγαιναν στο γήπεδο μαζί και μάλιστα είχαν ακολουθήσει ακόμη και την Εθνική Ελλάδος.

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Η καριέρα του μεγάλου ηθοποιού στο ποδόσφαιρο και η ομάδα που ήταν τερματοφύλακας

Το ένθερμο επεισόδιο του ηθοποιού με άλλον οπαδό της κερκίδας

Στις αρχές του 1960 ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μαζί με τον γιο του Δημήτρη πήγαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Γιουγκοσλαβία στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε αγοράσει αριθμημένα εισιτήρια.

Βέβαια όταν έφτασε στο σημείο διαπίστωσε πως οι θέσεις που είχε αγοράσει ήταν σπασμένες και οι αρμόδιοι τις είχαν αντικαταστήσει με ξύλινες αυτοσχέδιες θέσεις που τις είχαν τοποθετήσει πάνω σε κάτι τσιμεντόλιθους.

Φυσικά αυτό δυσαρέστησε τον ηθοποιό όμως αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια και έκατσε μαζί με τον γιο του, να απολαύσει το ματς. Όταν οι ομάδες βγήκαν στο γήπεδο οι φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι για τον εθνικό ύμνο. Τότε ένας άλλος φίλαθλος εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, χώθηκε στην κερκίδα για να βρει θέση.

Βλέπετε ο συγκεκριμένος, δεν είχε αριθμημένη θέση και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να βρει κάποια θέση να κάτσει. Κατεβαίνοντας θέση θέση ξαφνικά σκόνταψε πάνω στην αυτοσχέδια κερκίδα του ηθοποιού, έπεσε πάνω στον Κωνσταντάρα κι εκείνος επειδή δεν πρόλαβε να αντιδράσει έπεσε μαζί με τον άλλον φίλαθλο ανάμεσα σε τσιμεντόλιθους και ξύλα.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ξεκίνησε να ωρύεται αφού χτύπησε το κεφάλι του και ακόμη και ο εθνικός ύμνος σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα από την φωνή του ηθοποιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε ο εθνικός ύμνος παιζόταν από ζωντανή ορχήστρα.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του γηπέδου και στην συνέχεια ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γύρισε πίσω στην κερκίδα με δεμένο κεφάλι να παρακολουθήσει το ματς. Ο φίλαθλος που έπεσε πάνω στον Κωνσταντάρα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με μώλωπες και μελανιές.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν