Λατινοπούλου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Αναρχικός ο δράστης – Βάφτισαν γυναικοκτονία μία ανθρωποκτονία»

Λατινοπούλου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Αναρχικός ο δράστης – Βάφτισαν γυναικοκτονία μία ανθρωποκτονία»

Λατινοπούλου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ο σχολιασμός της για το έγκλημα – Η ανθρωποκτονία βαφτίστηκε γυναικοκτονία

Λατινοπούλου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: Η νεαρή προπονήτρια τένις και πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης «χτυπά» και πάλι. Με ανάρτησή της στο Twiiter, σχολίασε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Ιδιαίτερα, με το σχόλιο της τόνισε πως ο δράστης είναι αναρχικός. Φυσικά, άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο η Αφροδίτη Λατινοπούλου, πληροφορήθηκε για την ταυτότητα και τις πολιτικές πεποιθήσεις του δολοφόνου.

Στο tweet της, θεωρεί πως ο όρος «γυναικοκτονία» δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο έγκλημα που για την ίδια είναι μια «στυγερή ανθρωποκτονία». Οι λόγοι που έχει αυτή την πεποίθηση, είναι διότι με τη συγκεκριμένη ορολογία της «μιλούν για τις γυναίκες σαν να είναι ξεχωριστή, κατώτερη κατηγορία ανθρώπων» κάτι που μάλιστα της προκαλεί «απογοήτευση».

Ακόμη, η απογοήτευσή της φαίνεται πως εντείνεται από το γεγονός, πως ο όρος «γυναικοκτονία» για την εν λόγω δολοφονία δεν υιοθετήθηκε από τους «εξαφανισμένους αριστερούς», αλλά από τους «δικούς» της, τους δεξιούς.

«Αναρχικός ο δράστης της δολοφονίας στη Φολέγανδρο. Οι αριστεροί εξαφανισμένοι αλλά κάποιοι δικοί μας επάξια πήραν το ρόλο τους βαφτίζοντας γυναικοκτονία μια στυγερή ανθρωποκτονία. Μιλούν για τις γυναίκες σαν να είναι ξεχωριστή, κατώτερη κατηγορία ανθρώπων. Απογοήτευση» είναι το σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στo Twitter.

Όπως είναι αναμενόμενο, το αμφιλεγόμενο tweet της έχει εγείρει αντιδράσεις.

Κάποιοι την χαρακτηρίζουν «σκουπίδι», ενώ άλλοι αναφέρουν πως λυπούνται «που μοιάζεις με γυναίκα».

«Ο όρος “γυναικοκτονία” πρωτοεμφανίστηκε σε νομικό λεξικό το 1801. Το Διεθνές Δικαστήριο τον χρησιμοποίησε 1η φορά το 1976. Ο όρος πλέον έχει καθιερωθεί επιστημονικά κ ο ορισμός του έχει δοθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων. Σε 16 κράτη της ΕΕ, ο όρος ”γυναικοκτονία’ διαχωρίζεται από αυτόν της ανθρωποκτονίας. Μέσα σε αυτά προφανώς και δεν είναι η Ελλάδα! Εντάξει. Είπε κ η διακεκριμένη νομικός την άποψή της. Πάμε παρακάτω χωρίς άλλα σχόλια, γιατί κούρασε πλέον» απαντά ένας άλλος.

Λατινοπούλου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Αναρχικός ο δράστης – Βάφτισαν γυναικοκτονία μία ανθρωποκτονία»

Η ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου στο Twitter

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα