Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν θέλει τον Πούτιν στη Ρωσία, τεράστια η οργή του λαού»

by Τόνια Τζαφέρη
Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν θέλει τον Πούτιν στη Ρωσία, τεράστια η οργή του λαού»

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Πως αντιμετωπίζει η χώρα του τον Ρώσο πρωθυπουργό

Μέσα σε όλη αυτήν την προπαγάνδα των ημερών κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως ακριβώς αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις στις χώρες πολέμου. Σύμφωνα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο όμως, μας είπε πως αντιμετωπίζεται ο Πούτιν στην ίδια την χώρα του από τον λαό.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μίλησε για τα όσα γίνονται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν θέλει τον Πούτιν στη Ρωσία, τεράστια η οργή του λαού»

Ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια της καριέρας του στη Ρωσία (Ντινάνο Μόσχας 2004-07 και Χίμκι 2011), εξήγησε πως λειτουργεί το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στη Ρωσία, μιας κι έχει γεννηθεί στο Κράσνονταρ

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στη Ρωσία, μιας κι έχει γεννηθεί στο Κράσνονταρ, διατηρώντας μέχρι σήμερα δεσμούς με τη δεύτερη πατρίδα του.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας εξήγησε ότι κανείς στη Ρωσία δεν θέλει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο δεν έχει τρόπο να εκφράσει την οργή του, καθώς το ρωσικό καθεστώς δεν αφήνει πολλά… περιθώρια στον κόσμο.

“Δυστυχώς στη Ρωσία δεν υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες για να εκφράζουν οι άνθρωποι ελεύθερα την άποψή τους. Όσοι το κάνουν φυλακίζονται, εξαφανίζονται, δηλητηριάζονται. Οι μόνο που μπορούν να εκφράζουν άποψη είναι όσοι βρίσκονται εκτός της Ρωσίας. Καταρχάς, μην ξεχνάμε πως η Ρωσία και η Ουκρανία είναι αδελφικοί λαοί, είναι σαν την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν μιλάμε για πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αλλά κατά της δημοκρατίας. Η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ίδιες αφορμές και να κάνει copy – paste. Με την αφορμή της προστασίας των μειονοτήτων μπήκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. Αν δεν πάρουμε μέτρα, θα ξεθαρέψουν κι άλλοι και θα κάνουν το ίδιο.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν θέλει τον Πούτιν στη Ρωσία, τεράστια η οργή του λαού»

“Υπάρχει τεράστια οργή στη Ρωσία, κανείς δεν θέλει τον Βλάντιμιρ Πούτιν”, δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος

Ο κατώτατος μισθός είναι στα 100€, η σύνταξη στα 70€. Απλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους. Δεν υπάρχει τρόπος για να πει την άποψή του κάποιος, να διαδηλώσει. Παιδάκια κάνουν αντιπολεμικές ζωγραφιές και μπαίνουν στη φυλακή.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό τέλος αυτή την στιγμή. Παρακολουθώ τι λέγεται στη ρωσική τηλεόραση, έχουν ειπωθεί τρομερές ατάκες ότι θα σβήσουμε την Ευρώπη από τον χάρτη, αυτές είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν στη ρωσική τηλεόραση. Δυστυχώς υπάρχει μειοψηφία του κόσμου που ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει καθαρίσει όλη την αντιπολίτευση. Η ανατροπή μπορεί αν γίνει μόνο από την ελίτ, από το κοντινό περιβάλλον του”.

Προτεινόμενα