Λείπεις Σωτήρη: Η ιστορική σκηνή Μουστάκα – Τσάκωνα με την οποία δακρύζουμε από τα γέλια

Μουστάκας – Τσάκωνας: Η μυθική σκηνή που έγραψε ιστορία

Μουστάκας – Τσάκωνας: Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να απασχολεί. Ενώ δεν είναι λίγες και οι θεατρικές παραστάσεις του παρελθόντος, που έμελλαν να αφήσουν την δική τους ιστορία.

 Ο αείμνηστος Χάρυ Κλυνν είχε πει κάποτε για τον Σωτήρη Μουστάκα πως: «Μπορεί να βελτιώσει το οποιοδήποτε κείμενο. Απλά και μόνο με την ερμηνεία του». Και, μεταξύ μας, είχε πέρα για πέρα δίκιο.

Ο ανεπανάληπτος Σωτήρης Μουστάκας έπαιζε με την ίδια ευκολία κωμικούς και δραματικούς (ένα… βάναυσα υποτιμημένο κομμάτι του ταλέντου του) ρόλους. «Απογειώνοντας» το εκάστοτε έργο ή παράσταση στα οποία συμμετείχε.

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε άπαντες, υπήρχε ένας τομέας στον οποίον ο λατρεμένος ηθοποιός διέπρεπε. Εκεί που αισθανόταν καλύτερα από κάθε άλλο είδος θεατρικής ή κινηματογραφικής μορφής: την επιθεώρηση.

Ο Μουστάκας συμμετείχε σε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές επιθεωρήσεις στα χρονικά του γαλανόλευκου σανιδιού. Αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στο χώρο.

Εξίσου σπουδαίος, ενδεχομένως, στην επιθεώρηση υπήρξε και ο Κώστας Τσάκωνας. Που με τον ιδιαίτερο τρόπο παιξίματός του κατάφερνε να κάνει- διατηρώντας σχεδόν πάντα την ολύμπια ψυχραιμία του- τους θεατές να λύνονται στα γέλια. Με ελάχιστες πιθανότητες να… ξαναδεθούν.

Η συνάντηση σου Μουστάκα με τον Τσάκωνα

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν τα δύο ιερά τέρατα βρίσκονται μαζί στην σκηνή και τη μοιράζονται με φόντο τους δημόσιους υπαλλήλους. Και μια επικριτική/ άκρα χιουμοριστική ματιά επί του θέματος;

Πίσω στο 2000, η Σαλώμη φιλούσε υπέροχα σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου. Και σενάριο των Μιχάλη Άνθη , Θεόφιλου Βερύκιου και Δήμου Μυλωνά. Έκανε «ντεμπούτο» στην σκηνή του «Άλσους» και συγκέντρωσε ορισμένα από τα μεγαλύτερα κωμικά ονόματα ever: Κώστας Βουτσάς , Στάθης Ψάλτης, Σωτήρης Μουστάκας. Μαρία Μπονέλου, Κώστας Τσάκωνας  Αθηνά Μαυρομάτη, Ελένη Φιλίνη. Μάρκος Σεφερλής και Νανά Δόγκα.

Παρά το γεγονός πως βρίθει, ωστόσο, από υπέροχα σκηνικά, την παράσταση της… παράστασης κλέβει η συνύπαρξη Τσάκωνα-Μουστάκα, σε μια μνημειώδη σκηνή που δεν ξεχνιέται ποτέ και με τίποτα.

Δες το παρακάτω βίντεο με το απόσπασμα της σκηνής:

Related posts

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας: Αγνώριστος σήμερα ο μεγάλος ζεν πρεμιέ Γιώργος Νινιός

Ζαννίνο: Το αληθινό όνομα, η διάσωση της γυναίκας του από εγκληματίες και η σύλληψη του

Ανδρέας Φιλιππίδης: Ο σκακιστής της χώρας, οι 2 γυναίκες που τον σημάδεψαν, και οι προφητικές δηλώσεις πριν το τέλος του

Κώστας Τσάκωνας: Τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, η απομόνωση από την τηλεόραση και το άδοξο τέλος

Άφησε την τηλεόραση αλλά όχι το θέατρο: Η Εκάβη Ντούμα είναι αγνώριστη σήμερα

Γιώργος Τζιφός: Ο ταξιτζής που λατρεύτηκε, η επιτυχημένη διαφήμιση με τον Μπόμπο, ο θυελλώδης έρωτας με την πανέμορφη Ρένα Λοράνδου και ο θάνατος στα 68 του

Γκιζέλα Ντάλι: Η φήμη ως Μπριζίτ Μπαρντό της Ελλάδας, η μεγάλη επιθυμία να γίνει μητέρα, η ανίατη ασθένεια και το μοναχικό, άδοξο τέλος της

Νίκος Κουρής: «Είμαι διαβητικός 35 χρόνια – Έχει δυσκολίες και χρειάζεται να το παλεύεις»

Χρυσούλα Διαβάτη: «Υποστηρίζω θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια»