Μαίρη Ευαγγέλου: Τα 26 χρόνια γάμου με τον Νίκο Δαδινόπουλο, ο γιος της, η απόσυρση και η καινούρια αγροτική ζωή

Μαίρη Ευαγγέλου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωή της

Στις 4/12/1953 στην Αθήνα γεννήθηκε η Μαίρη Ευαγγέλου, η οποία ήταν κόρη του Αποστόλη Ευαγγέλου και της Ανθούλας Νικολοπούλου. Από την μικρή της ηλικία ξεκίνησε να εμφανίζεται σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες έχοντας το ρόλο του παιδιού. Την περίοδο 1974-1981 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Το 1979 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Νίκο Δαδινόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ. Έχει ένα γιο, τον Άλκη (γενν. 1981), ο οποίος είναι σκηνοθέτης.

Η ίδια έχει πει σχετικά: “Δεν έκανα δεύτερο παιδί, ήταν φοβία, γιατί είχα πολύ άσχημη εμπειρία γέννας. Τώρα είναι απλά τα πράγματα, αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω παιδί, οπότε δεν το συζητάω! (Γέλια.) Εγώ γεννούσα δύο μέρες. Περνώντας ο καιρός, έλεγα: «Καλά, θα δούμε». Μετά το παιδί μας έλεγε: «Μην τυχόν μου κάνετε άλλο παιδάκι», σαν τρελός δεν ήθελε. Τώρα δεν ξέρω αν το έχει μετανιώσει.”

Μαίρη Ευαγγέλου: Τα 26 χρόνια γάμου με τον Νίκο Δαδινόπουλο, ο γιος της, η απόσυρση και η καινούρια αγροτική ζωή

Το διαζύγιο της Μαίρης Ευαγγέλου

Το πρώην ζευγάρι από  τον γάμο τους απέκτησαν έναν γιο τον Άλκη όπως γράψαμε και πιο πάνω.Η Μαίρη Ευαγγέλου  έχει πει σχετικά:  “Έχω κάνει ένα γάμο στη ζωή μου, δεν έχω παντρευτεί ξανά, δεν το σκέφτηκα ποτέ, δεν συζώ. Τώρα αισθάνομαι ελεύθερη να κάνω πράγματα. Τώρα ξεκινάω το θέατρο και πιθανότατα να συνεχίσω. Έχω μια καλή ηλικία για το θέατρο και την τηλεόραση, προσφέρεται για ρόλους. Όπως έρθουν τα πράγματα» εξήγησε στο Λοιπόν και συνέχισε: «Χωρίσαμε με τον Νίκο Δαδινόπουλο όταν ο γιος μας ήταν 22 χρονών.

Μείναμε 26 χρόνια παντρεμένοι. Όταν «έφυγε», είχαμε χωρίσει, όχι πολλά χρόνια. Το παιδί έχει μεγαλώσει με αγάπη, στήριξη και από τους δύο, στο έπακρον. Ο μπαμπάς του του είχε τρομακτική αδυναμία, που για μένα αυτό είναι λάθος. Εγώ πάντα έπαιζα το ρόλο του «κακού», αυτού που θα φωνάξει.

Ο γιος μου έκλεισε τα 34 του χρόνια, έχει παντρευτεί. Σπούδασε σκηνοθεσία, αλλά ασχολείται με ηλεκτρονικά συστήματα. Του αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος. Έχουμε μια καλή σχέση. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, τις οποίες φέρνει ένας χωρισμός και αναφέρομαι στο όταν έφυγα εγώ από το σπίτι και στο διαζύγιο. Σε ένα διαζύγιο δημιουργούνται διάφορα πράγματα που δεν είναι ευχάριστα”.

“Ο Νίκος δε μοιράστηκε μαζί μου το πρόβλημα της υγείας του. Σχεδόν κανείς δεν το ήξερε. Το κράτησε πολύ προσωπικό. Πριν το μάθω έβλεπα όνειρα… Όταν το έμαθα δεν φαντάστηκα τη σοβαρότητα, γιατί υποτίθεται ότι ήταν κάτι που είχε ξεπεράσει. Όταν τα πράγματα φτάσαν πολύ κοντά στο τέλος ήμουν σίγουρη πια, εκεί μιλήσαμε.

Μιλήσαμε λίγο πριν μπει να κάνει μια επέμβαση, αλλά και πάλι δεν το πίστευα ότι είναι τα πράγματα τόσο πολύ άσχημα» είπε η ηθοποιός ενώ συνέχισε μιλώντας για το πόσο κοντά ήρθαν, λίγο πριν εκείνος αφήσει την τελευταία του πνοή: «Νομίζω ότι ήταν και για τους δυο μας πολύ σημαντικό, γιατί δεν ήταν και πολύ εύκολα τα χρόνια του χωρισμού. Αυτό που λέμε χωρίσαμε αλλά είμαστε φίλοι. Επομένως θέλω να πω ότι αυτό το τραγικό είχε και ένα στοιχείο λύτρωσης και για τους δύο. Αυτές τις μέρες που ήμουν δίπλα του, ήμασταν πιασμένοι χέρι χέρι και δεν ξεκολλούσε το χέρι. Όσο κι αν ήταν σκληρό και απότομο, δεν ξέρω που βρήκα τη δύναμη… ξέρω ότι όταν τελείωσαν όλα έφυγα να πάω στο σπίτι μου στο χωριό και είπα «και τώρα θα πενθήσω». Ήθελα να μείνω μόνη μου…”είπε στην Ναταλία Γερμανού το 2015.

Μαίρη Ευαγγέλου: Τα 26 χρόνια γάμου με τον Νίκο Δαδινόπουλο, ο γιος της, η απόσυρση και η καινούρια αγροτική ζωή

Μαίρη Ευαγγέλου εξομολόγηση: «Η δημοσιότητα έχει τα άσχημά της»

Δεν ξέρω και δεν θα μάθω ποτέ αν έκανα κάτι άλλο πώς θα ήταν. Δεν μετανιώνω για το βάρος που θέλησα να δώσω στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Δεν θα αφήσω αυτό που είναι προτεραιότητα μου για να κάνω κάτι άλλο. Δεν έχω μετανιώσει. Προσπάθησα για να μη μάθει ο κόσμος πράγματα για την προσωπική μου ζωή. Ήταν επιλογή ευθύς εξαρχής. Η δημοσιότητα έχει και τα άσχημα της. Ήμουν πολύ νέα τότε και ένα παράπονο που είχα ήταν ότι δεν μπορούσα να πάω να φάω έξω με τον άντρα μου ή με άλλη σχέση. Τα βλέμματα, οι ματιές, ήταν κάτι που μου δημιουργούσε θέμα. Τώρα πια δεν με αναγνωρίζουν οι περισσότεροι.

“Έχω αδελφό, αλλά αισθάνομαι ότι είμαι μοναχοπαίδι, γιατί έχουμε διαφορά ηλικίας 8 χρόνια, είναι μεγαλύτερός μου. Τώρα δεν είναι τίποτα αυτή η διαφορά, αλλά όταν είσαι παιδάκι; Δεν μεγάλωσα με τη συντροφιά του αδελφού μου, ήμουν μόνη μου. Τώρα είναι ο αδελφός μου. Πάντα είχα τουλάχιστον 2 φίλες ως αδελφές. Έμεναν στο σπίτι μου, έμενα στο σπίτι τους. Έχω κρατήσει φιλίες 45 χρόνων. Έχω πολύ καλούς φίλους κι αυτό είναι από τις επιτυχίες μου”.

“Έχω πολλούς άντρες φίλους. Είναι ένα στοίχημα. Υπάρχει ερωτισμός, σε κάθε είδους σχέση. Ο έρωτας είναι χημεία. Το καταφέρνω, γιατί έχω μεγάλο ταλέντο σε αυτό, αποδεδειγμένα, και μετά με βλέπουν σαν να είμαι φαντάρος. Είναι σημαντικό να έχεις και άντρες φίλους, γιατί στις συζητήσεις, που κάνεις εισπράττεις πράγματα από άλλη σκοπιά, άλλο πρίσμα. Με τις γυναίκες τα βλέπεις σχεδόν με τον ίδιο τρόπο”.

Μαίρη Ευαγγέλου: Τα 26 χρόνια γάμου με τον Νίκο Δαδινόπουλο, ο γιος της, η απόσυρση και η καινούρια αγροτική ζωή

Μαίρη Ευαγγέλου: Η απόσυρση και οι αγροτικές δουλειές

“Με ευχαριστεί το ότι δεν με αναγνωρίζουν. Η φωνή μου δεν έχει αλλάξει και με γνωρίζουν από αυτή, μου το λένε, όπως και από το βλέμμα μου. Με θυμούνται ακόμα από το «Λούνα Παρκ», όσοι επιζούν. (Γέλια.) Είναι άσχημο κομμάτι της δουλειάς, αλλά τι να κάνεις, να πας να κλειστείς στο σπίτι σου για να είσαι ελεύθερος; Δεν υπήρξα ποτέ σοβαροφανής, δεν είμαι, θα κάνω την τρέλα μου. Έχω μάθει να αυτοσαρκάζομαι, γι’ αυτό έχω δικαίωμα να έχω και χιούμορ, χωρίς αυτό δεν ζω. Ασχολούμαι με τις αγροτικές δουλειές. Έχω 4 στρέμματα κτήμα και τα περισσότερα τα κάνω μόνη μου σ’ αυτό”. δήλωσε η Μαίρη Ευαγγέλου το 2015.

Μαίρη Ευαγγέλου: Τα 26 χρόνια γάμου με τον Νίκο Δαδινόπουλο, ο γιος της, η απόσυρση και η καινούρια αγροτική ζωή

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν