«Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία»: Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα των αρνιών

by Τόνια Τζαφέρη
«Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία»: Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα των αρνιών

Εριέττα Κούρκουλου: Ξεσπά για το έθιμο του σουβλίσματος αρνιών

Χιλιάδες έως και εκατοντάδες είναι τα αρνιά τα οποία σφάζονται και σουβλίζονται κάθε χρόνο, τηρώντας το έθιμο του Πάσχα, ωστόσο ίσως είναι η εποχή να αναθεωρήσουμε λιγάκι τις παραδόσεις και αυτό ακριβώς θέλει να περάσει με το ξέσπασμα της η Ερριέτα Κούρκουλου.

Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στα social media, η Εριέττα Κούρκουλου ξέσπασε για το έθιμο του Πάσχα και το σούβλισμα των αρνιών. Η 28χρονη κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τα ζώα και την κακοποίησής του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια σε ζωάκια παραμελημένα ή κακοποιημένα.

«Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία»: Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα των αρνιών

Η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία διαθέτει και καταφύγιο ζώων στον Ωρωπό

Συγκεκριμένα γράφει: Η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία διαθέτει και καταφύγιο ζώων στον Ωρωπό, δημοσίευσε μία φωτογραφία της από το καταφύγιο της, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα και να αποτρέψει όλους όσοι συνεχίζουν αυτό το έθιμο. Το να κλείνουμε τα μάτια και να ακολουθούμε τον περπατημένο δρόμο είναι το μόνο εύκολο… Το βαθύ ψάξιμο και η απόρριψη του καθεστώτος από την άλλη, πολλές φορές οδηγεί στην μοναξιά, τις συγκρούσεις και την απαξίωση από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης όμως και αγωνίζονται για αυτήν, ποτέ δεν χάνουν μακροχρόνια, γιατί η αγάπη έχει πάντα δίκιο.

Για εμένα, ο βιγκανισμός, όπως και η απόρριψη των στοιχείων της Ελληνικής παράδοσης που στηρίζονται στην θανάτωση άλλων συναισθανόμενων όντων, έχουν την βάση τους ακριβώς εκεί… στην αγάπη. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε.

Περισσότερες δηλώσεις από την Ερριέτα Κούρκουλου

«Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία»: Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα των αρνιών

Σήμερα όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα, κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά, πάλεψαν με όλη τους την δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά δυστυχώς, δεν είχαν καμία ελπίδα. Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου την δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι… «Γιατί;» «Δεν βλέπετε τον φόβο τους;», «Δεν ακούτε τις φωνές τους;», Γιατί;;; Αυτό όμως δεν γίνεται… οπότε κάνω ότι μπορώ σαν άτομο. Στέκομαι απέναντι στην βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι.

Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στην ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση. Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους. Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει. Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.