Μαλβίνα Κάραλη: Η σπουδαία Ελληνίδα δημοσιογράφος, οι 2 γάμοι, τα 3 παιδιά, οι αξέχαστες ατάκες και το πρόωρο τέλος της

Μαλβίνα Κάραλη: Η σπουδαία Ελληνίδα δημοσιογράφος, οι 2 γάμοι, τα 3 παιδιά, οι αξέχαστες ατάκες και το πρόωρο τέλος της

Μαλβίνα Κάραλη: Όλα όσα δεν γνωρίζαμε

Η σπουδαία και αξέχαστη δημοσιογράφος γεννήθηκε το 1954 και είχε καταγωγή από τα Ψαρά και από τη Θράκη. Στη ζωή της υπήρξε ανήσυχο πνεύμα και δεν δίστασε να σπουδάσει Κυβερνητική, Μαθηματικά, και Ιστορία της Τέχνης. Η Μαλβίνα αποτέλεσε πρότυπο και δασκάλα για πολλούς δημοσιογράφους και ακόμα και σήμερα το ταλέντο και η προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση είναι αδιαμφισβήτητα.

Η Μαλβίνα παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Την Μελίτα, τον Μίνωα και την Μαριάννα. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και ο τελευταίος με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο. 16 χρόνια χωρίς μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας και της συγγραφής. Χωρις την Μαλβίνα Κάραλη που μας άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της.

Η Μαλβίνα πόθησε βαθιά, αγαπήθηκε επίσης, και μέσα από τα βιώματά της, μας χάρισε μερικές εξαιρετικές ατάκες..ατάκες για τον έρωτα, που τις χρησιμοποιούμε όλοι όσοι την θυμόμαστε αλλά και οι νέοι που την μαθαίνουν μέσα από τα κείμενα της.

Η καριέρα της Μαλβίνας Κάραλη στην τηλεόραση

Στα τέλη του ’80 γίνεται η απόλυτη σταρ των media, αρχικά από τη δημόσια και αργότερα στην ιδιωτική τηλεόραση με τις αντισυμβατικές συνεντεύξεις της και τις σατυρικές εκπομπές της. («Καθρέφτης ψυχής» στον «Seven X», στο Seven στην εκπομπή «Mea Culpa», TRASH TV, «Βίοι αγίων» στο «Star», ΑΝΤ1 και στο ΣΚΑΙ «Malvina Live» στο MEGA «Malvina Hostess» και στο STAR «Malvina Rixten»). Στις εκπομπές της εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές, γιατί πιστεύει ότι δηλώνουν στη γυναίκα την υπόσχεση της οικιακής τάξης.

Οι εκπομπές της γίνονται πολύ δημοφιλείς και προβάλλονται συνήθως πριν ή μετά τα δελτία ειδήσεων. Σατίριζε την επικαιρότητα και τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας με ένα χιούμορ ιδιαίτερο και πρωτοποριακό για την εποχή. Διακωμωδούσε ανθρώπους και καταστάσεις χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, ενώ αρκετές φορές της είχε ζητηθεί να κρατάει χαμηλότερους τόνους και να αλλάξει το ύφος της. Της είχαν, μάλιστα, τάξει και περισσότερα χρήματα αν το έκανε αυτό.

Πνεύμα ανήσυχο, ποτέ δε δέχτηκε να περιορίσει το λόγο της και για αυτό ήταν αγαπητή στους Έλληνες. «Το στυλ μου είναι αυτό… σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», είχε πει. Κάποια στιγμή, όμως, τα κατάφεραν και η Μαλβίνα μένει χωρίς τηλεοπτική στέγη. Tο μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας άνεργο. Xωρίς λεφτά να ζήσει. Φοβόταν μην τη σκοτώσουν και για προστασία καταφεύγει στην οικογένεια Bαρδινογιάννη, που της παρέχει τα πάντα, έως το θάνατό της.

Μαλβίνα Κάραλη: Η σπουδαία Ελληνίδα δημοσιογράφος, οι 2 γάμοι, τα 3 παιδιά, οι αξέχαστες ατάκες και το πρόωρο τέλος της

Τα βιβλία της Μαλβίνας Κάραλη

– (2007) Γλυκό κορίτσι, Αστάρτη

– (2005) Σαββατογεννημένη, Τσαγκαρουσιάνος

– (2001) Συνταγές κατάλληλες για όλους, Αστάρτη

– (2000) Πιάτα της απάτης, Αστάρτη

– (2000) Πιο πολύ, πιο πολλοί, Αστάρτη

– (2000) Συνταγές για κουζίνα αποψάτη, Αστάρτη

– (1999) Μαλβινέζικα, Αστάρτη

– (1999) Συνταγές για κόρες ακαμάτρες, Αστάρτη

– (1996) Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες, Κάκτος

– (1991) Τα κορίτσια στη Σαβάνα, Νεφέλη

– (1989) Αθώος σαν αγαπημένος, Εκδόσεις Καστανιώτη

Μαλβίνα Κάραλη: Η σπουδαία Ελληνίδα δημοσιογράφος, οι 2 γάμοι, τα 3 παιδιά, οι αξέχαστες ατάκες και το πρόωρο τέλος της

Οι ατάκες της Μαλβίνας Κάραλη που έγραψαν ιστορία

– «Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα»

– «Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον… διαφορετικά είσαι βλάκας».

– «Σπάστηκα με την ατάκα σου “Κοίτα να διασκεδάσεις”. Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα. – γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς»

– «Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο».

– «-Γιατί τα κάνεις αυτά; -Γιατί είμαι αδύναμη, κακομαθημένη και σ’ αγαπάω»

– «Άντρας είναι ένας, ο άντρας μου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει»

– «Θα ευχηθώ αυτό που εύχομαι πάντα. Να γίνει το καλύτερο για σένα και να είμαι κι εγώ εκεί κοντά. Και πιο κοντά να μη γίνεται»

– «Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο»

– «Οι άνθρωποι όταν είναι να ξεπεραστούν, ξεπερνιούνται όπως οι μόδες»

– «Άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ»