Μαμά από την Αυστραλία: Απαγορεύει στους παππούδες να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους, εκτός αν έχουν πρώτα την άδεια της

Αληθινή εξομολόγηση: Μαμά απαγορεύει στους παππούδες να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους

Μια νεαρή μητέρα και και δημιουργός βίντεο στο TikTok, εξέφρασε τις δικές της απόψεις μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πιο συγκεκριμένα, η Αυστραλιανή μαμά, Brittany Baxter, μοιράστηκε μια σειρά βίντεο στο TikTok όπου εξέφρασε πώς οι παππούδες της κόρης της ξεπερνούν τα όρια που καθορίζει για το παιδί της. Αγνοούν το «όχι» της εγγονής τους και την φιλούν και την αγκαλιάζουν ούτως ή άλλως. Ή νιώθουν πληγωμένοι που το παιδί δεν θέλει στοργή εκείνη τη στιγμή.

Δείτε τα βίντεο της Brittany παρακάτω και φροντίστε να μας πείτε τη γνώμη σας, αγαπητοί αναγνώστες. Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν τη Brittany για το γεγονός ότι επιβάλλει αυστηρά όρια και διδάσκει την κόρη της την σημασία της συγκατάθεσης και την αυτονομία του σώματος. Ωστόσο, άλλοι ήταν πιο επικριτικοί για αυτήν την προσέγγιση. Αφού η συγκατάθεση είναι ένα περίπλοκο θέμα προς συζήτηση καθώς  δεν εκφράζεται πάντα ανοιχτά και ενδέχεται να υπονοείται και σιωπηρή.

Η Aυστραλιανή μαμά Brittany εξήγησε γιατί οι παππούδες δεν μπορούν να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν την κόρη της χωρίς συγκατάθεση. Εδώ είναι το πρώτο της TikTok από μια σειρά σχετικών βίντεο.

Η Routledge Encyclopedia of Philosophy επισημαίνει ότι η συναίνεση μπορεί να δοθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να ποικίλοουν απόεντελώς άμεσοι και προφανείς στο εντελώς αντίθετο. Ωστόσο, για να αποκτήσει η συγκατάθεση τη «δεσμευτική δύναμη», πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια. Αυτές οι προϋποθέσεις (οι οποίες πρέπει να πληρούνται για να είναι η συγκατάθεση) είναι: γνώση, πρόθεση, ικανότητα, επιθυμία και αποδοχή περιεχομένου.

Για να το θέσω πολύ απλά, όταν προσπαθείτε να πάρετε την συγκατάθεση  ενός ατόμου, είτε για να το αγκαλιάσετε είτε για ιατρικό έλεγχο, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αντιλαμβάνονται πλήρως  αυτό που ζητάτε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουν τι σκοπεύετε να κάνετε. Εν τω μεταξύ, στον κόσμο των ενηλίκων, το συμβαλλόμενο μέρος που ζητά τη συγκατάθεση παρέχει υπηρεσίες χωρίς φόβο νομικής αποζημίωσης.

«Σε τυπικές περιπτώσεις, η συγκατάθεση ενός ατόμου για πράξεις άλλου ατόμου αφαιρεί τυχόν ηθικές ή νομικές αντιρρήσεις ή ευθύνες για την εκτέλεση αυτών των πράξεων», γράφει η Routledge Encyclopedia of Philosophy.

Η μαμά εξήγησε επίσης πώς να αντιμετωπίσει αντιπαραθέσεις που θα προκύψουν φυσικά λόγω αυτού του στυλ γονικής μέριμνας σε ένα άλλο βίντεο.

@brittanybaxter_x I said what I said… #gentleparenting #consent #fyp ♬ original sound – Brittany

Αληθινή εξομολόγηση: Τα λόγια μιας μαμάς που δεν επιτρέπει στους παππούδες να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους

Όλο και περισσότεροι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να κατανοήσουν τη σημασία της συγκατάθεσης από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό το στυλ γονικής μέριμνας δίνει έμφαση στις επιλογές και την αυτονομία του παιδιού. Φυσικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια σύγκρουση, ειδικά με τα μέλη της οικογένειας που έχουν μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση για την ανατροφή των παιδιών και μπορεί να μην βλέπουν τα όρια με τον ίδιο τρόπο με εσάς.

Η Brittany υπογράμμισε πόσο ζωτικής σημασίας είναι να υποστηρίζουμε και να μην παραδίδουμε τις απόψεις άλλων ανθρώπων σχετικά με το πώς πρέπει να αναθρέψεις το παιδί σου. Ακόμα κι αν είναι μέλη της οικογένειας που αγαπάτε και σέβεστε.

Αντιμετώπισε επίσης τους κριτικούς της σε ένα τρίτο βίντεο. Μπορείτε να το δείτε εδώ

Η αυστραλιανή μαμά αντιμετώπισε επικριτικά όσους την σχολίασαν αρνητικά, αναρωτώμενη αν ρώτησαν ποτέ το παιδί τους εάν θέλουν αγκαλιές και φιλιά από τους συγγενείς τους.

Η Brittany εστίασε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι γονείς της και η μητριά της περιμένουν την συγκατάθεση της εγγονής τους το 98 τοις εκατό των φορών και στην πραγματικότητα ρωτούν αν θέλει μια αγκαλιά, σεβόμενοι πλήρως την απόφασή της. Είναι οι άλλοι παππούδες με τους οποίους έχει πρόβλημα.

Πήγε επίσης στην Αυστραλιανή τηλεόραση και είπε ότι υπήρξε ανάμικτη απάντηση στα βίντεό της. «Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ εξοργισμένοι πράγμα που καταλαβαίνω, πολλοί έχουν παρεξηγήσει το νόημα του μηνύματος που προσπαθώ να περάσω. Αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το υποστήριξαν και αυτό ήταν καταπληκτικό.»

Η Αυστραλιανή μαμά ξεκίνησε μια φλογερή συζήτηση στο διαδίκτυο με ανθρώπους που την υποστηρίζουν και επικρίνουν τη μέθοδο ανατροφής του παιδιού της.

Τα σχόλια των ακολούθων για τις μεθόδους της μητέρας

Μετάφραση: «Πάντα ρωτάω μπορώ να έχω μια αγκαλιά ή ένα φιλί αλλά σπάνια αρνούμαι.»

Μετάφραση: «Ελπίζω να κάνει ένα tik tok βίντεο σε 15 χρόνια από τώρα για να συζητήσει τις αρνητικές επιδράσεις από την έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης που θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά της στην ζωή τους».

To Bored Panda έγραψε πρόσφατα για μια άλλη μητέρα από το Σικάγο που έδειξε στο TikTok πώς εισάγει μαθήματα σχετικά με τη συγκατάθεση στην καθημερινή ζωή των μικρών παιδιών της. Ωστόσο, θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας για τα TikToks τη Brittany. Συμφωνείτε με αυτό το στυλ ανατροφής; Πιστεύετε ότι τα μαθήματα σχετικά με τη συγκατάθεση πρέπει να ξεκινούν από τη γέννηση ή πρέπει οι γονείς να περιμένουν μέχρι τα παιδιά τους να μεγαλώσουν λίγο περισσότερο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας παρακάτω.

Related posts

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης