Μαργαρίτα Νικολαίδη: Έγινε η πρώτη Ελληνίδα Masterchef

by Τόνια Τζαφέρη

Μαργαρίτα Νικολαίδη: Έγινε η πρώτη Ελληνίδα Masterchef

Μαργαρίτα Νικολαίδη: Αναδείχθηκε σε φαβορί από τις πρώτες στιγμές τους διαγωνισμού. Με τα σχόλια των κριτών στα πιάτα της, να είναι από τα καλύτερα που έχουν ακουστεί ποτέ. Χαμηλών τόνων και αληθινή πάντα, κατάφερε με τις ικανότητες και την μαγειρική της αντίληψη… Να κερδίσει τόσο το ‘’Silver Award” με τα 10.000 ευρώ. Αλλά και τον μεγάλο τελικό με έπαθλο, 50.000

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι επισήμως η πρώτη Ελληνίδα MasterChef!

Από την περασμένη εβδομάδα, οι δύο φιναλίστ – η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης. Υποβλήθηκαν σε πέντε απαιτητικές δοκιμασίες.

Ο εξώστης ήταν γεμάτος από τους υπόλοιπους παίκτες του φετινού ριάλιτι, τους οικείους και τους φίλους των δύο τελευταίων διαγωνιζόμενων. Που επί πέντε μήνες έδιναν μάχη για να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Η Μαργαρίτα είχε αποχωρήσει, χάνοντας μόνο ένα MasterClass και επιστρέφοντας ένα επεισόδιο αργότερα, στις καθιερωμένες «επιστροφές» του ριάλιτι. Αντίθετα ο Διονύσης δεν βγήκε ποτέ από το σπίτι του MasterChef ως την ημέρα του τελικού.

Μετά από κυριολεκτικά 8.000 τεστ λόγω κορωνοϊού (συνολικά ως παραγωγή), 12 mystery boxes και 25 καλεσμένους. Οι δύο φιναλίστ διαγωνίστηκαν απόψε για τελευταία φορά.

Κομβικό ρόλο στην βραδιά και την τελική βαθμολογία έπαιξε ο 49χρονος σεφ Jason Atherton. Του οποίου συνταγές κλήθηκαν να αντιγράψουν οι δύο φιναλίστ. Ο σεφ Atherton είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, υπήρξε «δεξί χέρι» του Gordon Ramsay στο εστιατόριο «Maze» στο Λονδίνο.

Μαργαρίτα Νικολαίδη: Έγινε η πρώτη Ελληνίδα Masterchef

Στη βαθμολογία της τέταρτης δοκιμασίας που έγινε στην κουζίνα του MasterChef, με μενού που δημιούργησαν οι ίδιοι οι παίκτες. Η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 7 βαθμούς ανεβαίνοντας στους 30 πόντους. Και ο Διονύσης έλαβε από τους τρεις κριτές επίσης 7 βαθμούς. Σκαρφαλώνοντας στους 29 βαθμούς.

Η βαθμολογία της Μαργαρίτας Νικολαΐδη από τον κορυφαίο σεφ

Ο Jason Atherton ήταν εκείνος που έστειλε την Μαργαρίτα στην κορυφή. Βαθμολογώντας την με 8 στα 10, ανεβάζοντας την στους 38 βαθμούς. Ο Διονύσης χρειαζόταν το απόλυτο 10 για να περάσει μπροστά με 39 βαθμούς. Κάτι που όμως δεν συνέβη και με 8 βαθμούς από τον σεφ Atherton ανέβηκε στους 37 και έμεινε στην δεύτερη θέση.

Μετά την ανακοίνωση της μεγάλης νικήτριας, ο σεφ Κοντιζάς εμμέσως διέψευσε τις φήμες για μεταγραφή των τριών σεφ. Δηλώνοντας στον φακό πως έρχεται Master Chef 6, με τις συμμετοχές να έχουν ήδη ανοίξει.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν