Μαρία Μπονέλου: Η πανέμορφη ηθοποιός, η σχέση λατρείας με το Μουστάκα για 40 χρόνια και το τέλος της λίγο μετά τον θάνατό του

Μαρία Μπονέλου: Οι ταινίες στις οποίες έπαιξε

Η γνωστή ηθοποιός έπαιξε την Πηνελόπη στην ταινία «Ένας ιππότης για τη Βασούλα». Επιπλέον, η ίδια είχε υποδυθεί τη Μπέτι, στην ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι». Τόσο ο κινηματογράφος, όσο και το θέατρο αποτέλεσαν δύο ξεχωριστά κεφάλαια για την καριέρα της. Η ίδια ήταν γοητευτική ως προς την εμφάνιση και εξαιρετικά ταλαντούχα ως προς την ερμηνευτική ικανότητά της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 1962, στο έργο «Βασιλεύς Ροδολίνος» του Ι.Α Τρωίλου με το Εθνικό Θέατρο. Στη συνέχεια η Μαρία Μπονέλου συνεργάστηκε με τους θιάσους: Δημήτρη Παπαπμιχαήλ, Αλίκης Βουγιουκλάκης, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στέφανου Ληναίου, Σμαρούλας Γιούλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργου Κωνσταντίνου, Ζωής Λάσκαρη κ.α., σε έργα πρόζας που τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες.

Η σχέση της Μαρίας Μπονέλου με το Σωτήρη Μουστάκα

Ωστόσο, η Μαρία Μπονέλου καθιερώθηκε στην επιθεώρηση, ιδιαίτερα μάλιστα σε παραστάσεις, που μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, σκόρπισαν άφθονο γέλιο.

Στον κινηματογράφο η Μαρία Μπονέλου συμμετείχε σε πολλές ταινίες με χαρακτηριστικούς ρόλους. Με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1963 και την είδαμε συνολικά σε επτά ταινίες.

Αμόκ, Η Βίλλα Των Οργίων, Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια,Ένας Ιππότης Για Τη Βασούλα, Τα Δύο Πόδια Σε Ένα Παπούτσι, Η Ωραία Του Κουρέα, Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της είναι της Πηνελόπης στην ταινία Ένας Ιππότης για τη Βασούλα, στην οποία έπαιξε στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Φαίδωνα Γεωργίτση.

Υπήρξε σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα για 4 δεκαετίες και απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Αλεξία. Το 2000, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, καθώς διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις. Τον Αύγουστο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά το χαμό του αγαπημένου της Σωτήρη Μουστάκα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Χαλάνδρι.

Related posts

Θα ήταν περήφανος ο Αριστοτέλης: Αυτή είναι η δουλειά που κάνει η Αθηνά Ωνάση και «εκτοξεύει» την περιουσία της

Χρυσή «τύχη» για Ζυγούς και 4 ακόμα: Αυτά είναι τα 5 ζώδια που θα δουν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν τη νέα εβδομάδα

Τρέξτε γρήγορα να παίξετε Τζóκερ: 4 ζώδια που θα «λоυστоύν» με χρńμα και έχουν μεγάλες πιθανότητες νίκης